Artikler

podkast_hoeretelefon1080.jpg

Podkaster

En oversikt over podkaster med eksperter fra Patentstyret

PAtentstyrets_soketjeneste960x320.png

Patentstyrets søketjeneste - en ukjent inspirasjonskilde

Jobber du med ideer til ny teknologi eller nye produkter? Ofte kan det være inspirerende å se hva som allerede finnes av lignende teknologi på markedet. Det kan være noe du skal spinne videre på, eller kanskje du finner en nisje der det ikke finnes produkter i dag?

Sunde_Teigen960x320.png

Derfor velger norske kjendiser å beskytte navnet sitt

Flere og flere begynner å se verdien av å beskytte varemerket sitt. Det gjelder også et titalls norske kjendiser. Kjente navn som Øystein Sunde, Jahn Teigen, Matoma og Minor Majority har alle sendt inn søknader til Patentstyret.

umoralsk_960x320.png

Umoralske varemerker

I varemerkeloven er det en bestemmelse om at varemerker ikke kan registreres hvis de «strider mot moral». Det er ikke ofte vi nekter et merke på grunn av dette, men hva innebærer egentlig bestemmelsen?

vinnerbilde_960x320px.png

Hvordan bli best på kundeservice?

Patentstyrets kundesenter mottok Kundeserviceprisen i kategorien offentlig på Callsenterdagene i slutten av april. Det er firmaet SeeYou som deler ut prisen, og Patentstyrets medarbeidere gikk til topps i konkurranse med 15 andre offentlige virksomheter. En slik seier kommer ikke av seg selv, men krever mye forarbeid.

IP_strategy1080.jpg

Har du en IPR-strategi?

Innovasjon bidrar til å sikre verdier, skape verdier og unngå feilinvesteringer i utviklings- eller innovasjonsprosesser. Det er viktig å tenke på hvordan de immaterielle verdiene - patent, varemerke og design - skal forvaltes og foredles.

NCE_clean_tech_artikkel_illustrasjon2_960.jpg

NCE Maritime CleanTech på stø kurs mot en grønnere skipsfart

Skipsfartsnæringen trenger helt ny teknologi for å nå de ambisiøse utslippsmålene mot 2030. Ingen vet hvordan skipsnæringen skal nå alle målene, men alle er enige om at samarbeid må til. Ingen klarer dette alene. Da kan klynger som NCE Maritime CleanTech være løsningen.

hjelm_alle960x320.png

Hva er forskjellen på patent og varemerke?

Vi får ofte spørsmålet: «Kan jeg ta patent på et navn?» eller «kan jeg ta patent på en idé?» Mange tror at patent er en sekkepost for alle typer rettigheter og enerett. Dermed tror de at det er mulig å ta patent på det meste. La oss rydde litt i begrepene og fjerne misforståelser.

 

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: