Artikler

Tegning med flere artikler som kan være piratkopierte

Hvordan unngå piratkopier i din bedrift?

Virksomhetene kan støte på problemer med piratvarer på ulike måter. Falske varer kan komme inn i bedriftens forsyningskjeder, eller virksomhetens produkter kan blir forfalsket.

Foto: Tony Baggett/iStockphoto

Norge i omstilling: Her er syretesten

Lille Norge har oppnådd store bragder internasjonalt innen alt fra eksport og teknologi til sport og kultur. På ett viktig felt er vi likevel nesten usynlige. Se på rangeringen av de 500 mest verdifulle merkevarene i verden: hvor mange norske stjerner finner vi der?

Hender med garnnøster og strikketøy

Kan jeg strikke det jeg vil?

Er det noe som heter strikkede rettigheter? Nei, men det skulle vi gjerne hatt. Rettigheter til noe som er strikket er nemlig ikke lett å greie ut om.

Podkaster

En oversikt over podkaster med eksperter fra Patentstyret

Patentstyrets søketjeneste - en viktig inspirasjonskilde

Jobber du med ideer til ny teknologi eller nye produkter? Ofte kan det være inspirerende å se hva som allerede finnes av lignende teknologi på markedet. Det kan være noe du skal spinne videre på, eller kanskje du finner en nisje der det ikke finnes produkter i dag?

Bilde av fotballspiller Erling Braut Haaland

Derfor velger norske kjendiser å beskytte navnet sitt

Flere og flere ser verdien av å beskytte varemerket sitt. Det gjelder også mange norske kjendiser. Kjente navn som Karpe, Erling Braut Haaland, Johannes Høsflot Klæbo, Gabrielle, Magnus Karlsen, Astrid S og Fredrik Skavland har alle sendt inn søknader til Patentstyret.

Umoralske varemerker

I varemerkeloven er det en bestemmelse om at varemerker ikke kan registreres hvis de «strider mot moral». Det er ikke ofte vi nekter et merke på grunn av dette, men hva innebærer egentlig bestemmelsen?

Hvordan bli best på kundeservice?

Patentstyrets kundesenter mottok Kundeserviceprisen i kategorien offentlig på Callsenterdagene i slutten av april. Det er firmaet SeeYou som deler ut prisen, og Patentstyrets medarbeidere gikk til topps i konkurranse med 15 andre offentlige virksomheter. En slik seier kommer ikke av seg selv, men krever mye forarbeid.

Pult med utskrifter og en som gjør notater

Har du en IPR-strategi?

Hensiktsmessig bruk av immaterielle rettigheter i innovasjon kan bidra til å skape og sikre verdier, og å unngå feilinvesteringer. Det er viktig å tenke på hvordan de immaterielle verdiene - patent, varemerke og design - skal forvaltes og foredles.

NCE Maritime CleanTech på stø kurs mot en grønnere skipsfart

Skipsfartsnæringen trenger helt ny teknologi for å nå de ambisiøse utslippsmålene mot 2030. Ingen vet hvordan skipsnæringen skal nå alle målene, men alle er enige om at samarbeid må til. Ingen klarer dette alene. Da kan klynger som NCE Maritime CleanTech være løsningen.

Sykkelhjelm viser forskjell mellom varemerke, patent og design

Hva er forskjellen på patent og varemerke?

Vi får ofte spørsmålet: «Kan jeg ta patent på et navn?» eller «kan jeg ta patent på en idé?» Mange tror at patent er en sekkepost for alle typer rettigheter og enerett. Dermed tror de at det er mulig å ta patent på det meste. La oss rydde litt i begrepene og fjerne misforståelser.

 

 

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt