Finn varemerker, design, patenter

Arbeidstakeroppfinnelser

- For både arbeidsgivere og arbeidstakere
Hvordan forvalter du som arbeidsgiver rettigheter og plikter mellom deg og arbeidstaker? Hvem har egentlig retten til den ansattes kunnskap? Hva gjør du dersom det oppstår en konflikt om betaling for oppfinnelsen?

På dette webinaret får du en innføring i Loven om arbeidstakeroppfinnelser og hvilke rettigheter og plikter arbeidsgiver og arbeidstaker har. Du vil sitte igjen med en forståelse av hvordan loven fungerer i praksis, og hvordan du kan håndtere konsekvensene av loven.

Sentrale temaer:

  • Gjennomgang av Loven om arbeidstakeroppfinnelser
  • Forskjellige typer kontrakter og ordninger
  • Godtgjørelse
  • Hvordan du kan håndtere konflikter om arbeidstakeroppfinnelser

For hvem?

Dette temakurset passer for både arbeidsgivere og arbeidstakere, i industrien og i andre virksomheter der innovasjon og patenterbar produktutvikling står sentralt. Kurset passer også for deg som jobber med koordinering av forskning og samarbeidsprosjekter, der patentering er en del av prosessen.

Merk at dette webinaret ikke vil handle om spesialbestemmelsene for universitet- og høyskolesektoren. 

Program

0900 - 0900
Velkommen

v/ Patentstyret

0900 - 0945
Innføring i Loven om arbeidstakeroppfinnelser

- arbeidsgivers og arbeidstakers plikter og krav
v/Mattis Målbakken, jurist, Patentstyret 

0945 - 0950
Kort benstrekk
0950 - 1010
Incentivordninger, godtgjørelser og tvisteløsning – muligheter og utfordringer

v/Felix Reimers, advokat og partner, GjessingReimers

1010 - 1030
Håndtering av konflikter mellom arbeidsgiver og arbeidstaker

v/Sigrid Toft Fløystad, advokat og partner, GjessingReimers og medlem av Meklingsnemnda for arbeidstakeroppfinnelser

1030 -
Avslutning

Foredragsholdere

Mattis Målbakken

Mattis Målbakken. Jurist i patentjuridisk seksjon i Patentstyret med spesialisering innenfor IPR, herunder patentrett, designrett, opphavsrett og varemerkerett. Mattis arbeider med juridiske utredninger, foredrag, samt interne og eksterne henvendelser i forbindelse med patentrett, arbeidstakeroppfinnelser, forvaltningsrett, opphavsrett og andre tilgrensende områder.

Vis hele teksten
Felix Reimers

Felix Reimers. Partner i advokatfirmaet GjessingReimers. Han arbeider innenfor det forretningsjuridiske området med hovedvekt på immaterialrett, herunder patent-, kjennetegn-, design- og opphavsrett, samt tilgrensende områder som markedsføringsrett.

Felix er en ofte benyttet advokat innen dette fagfeltet, og han representerer en rekke nasjonale og multinasjonale selskaper på området. Han har bred erfaring som foreleser og kursholder.

I tillegg er Felix medforfatter av boken «Immaterialrett», som er den første samlede fremstilling av alle immaterialretts­disiplinene i Norge.

Vis hele teksten
Sigrid Toft Fløystad

Sigrid Toft Fløystad. Partner i advokatfirmaet GjessingReimers. Hun jobber i hovedsak med forvaltning, utnyttelse og konflikthåndtering innenfor hele bredden av immaterial- og markedsføringsretten, inkludert forretningshemmeligheter og urettferdig konkurranse. Som tidligere konsernadvokat og juridisk direktør hos merkevare¬leverandøren TINE SA, har hun også inngående kunnskap om rammevilkår for næringsmiddel¬bransjen. Sigrid er medlem av Meklingsnemnda for arbeidstakeroppfinnelser.

Vis hele teksten

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret:
×

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å samle en gruppe kunder hos oss for å få innspill om hvordan tjenestene våre fungerer.
Dato: mandag 20. januar kl. 11-12, ev. per telefon eller videomøte. Deltakere får et gavekort på 500.
Ta kontakt med oss på telefon 22 38 73 00 hvis du vil bidra.

Ja Nei