Finn varemerker, design, patenter

Avtaler og rettigheter i kreative næringer

- Har du sikret rettighetene i ditt prosjekt?
Jobber du med filmproduksjon, spill- eller grafisk design og ønsker å ivareta rettighetene til egne prosjekter? Vi gir deg en rask oversikt over de viktigste formene for beskyttelse og hvilke avtaler det er smart å kjenne til i din bransje.

I samarbeid knyttet til film-, spill- og medieproduksjon kan det være viktig å avklare hvem som eier rettighetene i det som blir produsert. Gjennom gode avtaler og riktig valg av beskyttelsesform sikrer du deg mot tvil om opprinnelse, eierskap og hvem som skal honoreres når produksjonen høster frukter. 

Sentrale temaer:

 • Kontrakter og avtaler 
  • Klarering av innhold som f.eks bilder, varemerker og sitater
  • Ulike produksjonsavtaler
 • Hva er viktig å ha på plass ved salg av rettigheter  
 • Håndtering av lovbestemte rettigheter
  • Opphavsrett og åndsverk
  • Varemerke- og designrettigheter

På 60 intense minutter får du innblikk i hvordan du best klarerer rettigheter og hvilke relevante avtaler og kontrakter du bør kjenne til. Vi ser også på muligheter og begrensninger ved de ulike rettighetsformene for beskyttelse. 

Foredragsholdere

Lisa Digernes

Lisa Digernes er partner i Bull & Co. Lisa har bred internasjonal erfaring innenfor teknologi og immaterialrett og har jobbet som advokat i New York i mer enn 10 år.

Hun bistår ulike aktører innenfor film, medier og underholdning, med kontraktsforhandlinger og klarering av rettigheter i Norge og utlandet. Hennes fokus er særlig på film/TV-, forlags- og kunstbransjen.

På teknologisiden omfatter hennes rådgivning alt fra oppstartsbedrifter til internasjonale selskaper, der hun bistår med utforming av lisensavtaler og samarbeidsavtaler. Lisa jobber ofte tett på klienten i avtaleforhandlinger på engelsk. Hun bistår også på teknologi- og immaterialrettsiden i forbindelse med oppkjøp og transaksjoner. 

Lisa er anerkjent som Foreign Expert på IP i Chambers and Legal Global.

Vis hele teksten
Knut Andreas Bostad

Knut Andreas Bostad er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo med varemerke- og patentrett samt opphavsrett som valgfag. Han har jobbet i Patentstyret siden 2000 og har bred erfaring fra saksbehandling. 

Knut Andreas er nå seksjonssjef i Design- og varemerkeavdelingen, og var seks år i Domeneklagenemnda. Han jobber i tillegg med klager knyttet til foretaksnavneloven.

Vis hele teksten
Påmelding

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret:
×

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å samle en gruppe kunder hos oss for å få innspill om hvordan tjenestene våre fungerer.
Dato: mandag 20. januar kl. 11-12, ev. per telefon eller videomøte. Deltakere får et gavekort på 500.
Ta kontakt med oss på telefon 22 38 73 00 hvis du vil bidra.

Ja Nei