Eksterne arrangement

Det er flere som arrangerer kurs, konferanser og andre typer arrangement innen immaterielle rettigheter og nærliggende temaer, både i inn- og utland. Det er mulig å treffe oss på noen av disse. Sjekk oversikten nedenfor og se om vi kommer på et arrangement i nærheten av deg:
Illustrasjonsbilde
Foto: iStock

Energiforskningskonferansen 2017

Dato: 23. mai 2017
Sted: Radisson BLU Plaza, Oslo

Energiforskningskonferansen blir arrangert av Forskningsrådet 23. mai 2017 i Oslo. Blant årets temaer er forskning på miljøvennlig energi og utviklingen av lavutslippssamfunnet.

Møt oss på stand for gratis veiledning om verdiskaping ved hjelp av immaterielle rettigheter (IPR). På standen treffer du Hilde Helgeland og Arne Fæster, saksbehandlere innen varemerke og patent.

I standområdet blir det også en fellesstand for Forskingsrådet, Enova og Innovasjon Norge samt en egen stand for Sysla.

Mer informasjon og påmelding på nettsidene til Forskningsrådet


Skaperevne - betydningen av håndverk og design i fremtiden

Dato: 9. juni 2017
Sted: Næringslivets Hus, Middelthuns gate 27, Oslo

«Skaperevne» er en utdannings- og næringspolitisk konferanse, som setter kunst- og håndverksfaget på dagsorden. Konferansen blir holdt av NHO, Norsk Industri, Utdanningsforbundet, Abelia med flere for å synliggjøre og diskutere betydningen av kreative fag for utvikling av skolen, samfunnet og næringslivet.

Per Foss, direktør i Patentstyret, bidrar i diskusjonen under sesjonen «Samfunn og arbeidsliv for kommende generasjoner». Faglig program er slutt kl. 13, etterfulgt av mingling blant utstillingene frem til kl. 15.

Ta en prat med Sabrina Fregosi Maaø og Synnøve Heimdahl, som jobber på standen vår i utstillingsområdet denne dagen. De er begge saksbehandlere i Design- og varemerkeavdelingen vår og svarer gjerne på det du lurer på om immaterielle rettigheter og verdier (IPR).

Mer informasjon og påmelding på nettsidene til NHO


Støperikongressen 2017

Dato: 9-11. juni 2017
Sted: Scandic City, Fredrikstad

Norges Støperitekniske Forening arrangerer Støperikongressen 2017, og det blir foredrag fra Patentstyret lørdag 10. juni.

Christin Walle Seim holder en kort introduksjon om patent, varemerke- og designbeskyttelse samt om andre tjenester Patentstyret tilbyr, som å kartlegge kjent teknikk før man begynner med utvikling av nye prosesser eller produkter. Christin er til daglig saksbehandler innen kjemi i Patentavdelingen.

Mer informasjon på nettsidene til Norges støperitekniske forening


Idéfest på Verify the Solution

Dato: 12. juni 2017, kl 8.30-11.00
Sted: Verify the Solution, Langmyra 11 B, Skoppum ved Horten

Silicia Vestfold Technology Incubator arrangerer Idéfest, hvor gründere presenterer ideene sine.

Irene Sandøy, Kristoffer Bakkerud og Pascal Versini fra patentavdelingen i Patentstyret er tilstede for å gi veiledning og gratis opplæring i søk i patentdatabaser.

Mer informasjon og påmelding på nettsidene til Silicia


Innovasjonsseminar på Aqua Nor 2017

Dato: 16. august 2017
Sted: Aqua Nor, møterom M8, Trondheim Spektrum, Klostergata 90 i Trondheim

Aqua Nor er verdens største messe for teknologi innen akvakultur. Messen blir holdt i Trondheim i august, med en rekke seminarer og foredrag på programmet.

I samarbeid med Stiftelsen Nor-Fishing arrangerer Patentstyret seminaret «Innovasjon – avgjørende for økt konkurransekraft i havbruksnæringen». Under seminaret kan du lære om immaterielle verdier og rettigheter (IPR) i havrommet, praktisk bruk av SkatteFUNN til patentering, hvordan design styrker havbruksprosjektet, innovasjonsprosjekter i havbruksklyngen og høre om innovasjonsprisen på Aqua Nor. Bidragsytere er Norges Forskningsråd, Design og arkitektur Norge (DOGA), NCE Aquaculture/Nordlaks, Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) og Patentstyret. Alle foredragsholderne er tilgjengelige for spørsmål etter seminaret.

Under seminaret treffer du Randi Gaarder, saksbehandler innen bioteknologi i Patentavdelingen, og Hanne Larder, seksjonsleder i Design- og Varemerkeavdelingen, fra Patentstyret.

Velkommen til Aqua Nor i Trondheim 16. august.

Lagre seminaret i kalenderen din her

Mer informasjon på nettsidene til Aqua Nor


Prosjektverksted 2017 – veiledning til FoU-prosjekter

Dato: 24. august 2017
Sted: Lysaker ved Oslo

Har bedriften din en idé og trenger forskning for å realisere den? Forskningsrådet arrangerer Prosjektverksted rundt omkring i landet, for bedrifter som jobber med prosjekter innen innovasjon og forskning. Her får du nyttig teoretisk og praktisk kunnskap, som du kan bruke for å utvikle et godt forsknings- og utviklingsprosjekt. Den 24. august blir Prosjektverksted holdt hos Forskningsrådet på Lysaker, og det er gratis å delta.

Møt oss på Patentstyrets stand i mingleområdet på disse to arrangementene, og finn ut hvordan du kan få oversikt over egne og andres immaterielle rettigheter og verdier (IPR) når du går i gang med et FoU-prosjekt. Du kan også be om et møte med oss på slutten av arrangementet, i tidsrommet kl. 14-15.

Prosjektverksted blir også arrangert andre steder i landet, men da uten Patentstyret tilstede.

Mer informasjon og påmelding kommer på nettsidene til Forskningsrådet


Oral proceedings at the EPO

Date21-22 September 2017 - workshop
Venue: The Hague, Netherlands

Professional representatives seeking to improve their practical experience of oral proceedings are invited to take part in these workshops. Participants will get an overview of oral proceedings before the EPO focusing on procedural matters. They will have the opportunity to take part in mock oral proceedings designed to let them experience a variety of events in real time, in a variety of roles.


European Patent Office: Patent Event Search

Dato: Flere datoer

Enables you to search for details of patent-related events organised by different institutions in Europe, including the EPO.

www.epo.org/learning-events/events/search.html 


epi Education (European Patent Institute)

Date: Several dates

epi is committed to helping its students to pass the European Qualifying Examination, and to maintaining the high standard of that examination.

More information on forthcoming events

Takk for din tilbakemelding!