Fra idé til forretning – Tromsø

- Workshop om verktøy og tjenester i innovasjonsprosessen
Verdier skapes gjennom ideer og innovasjon. Det kan være smart å sjekke om din idé faktisk er ny. Vet du hvilke verktøy og tjenester som er tilgjengelig for dette arbeidet?

Etter denne workshopen har du fått innblikk i hvilke verktøy som finnes, hvordan disse kan utnyttes i innovasjonsarbeidet og hvordan du kan sikre bedriftens immaterielle verdier. Du har også fått en introduksjon til Patentstyret og andre myndigheter som er viktige i innovasjonsarbeidet ditt.

Sentrale tema for workshopen:

 • Hvor du finner tjenester, ressurser og informasjon, nasjonale og internasjonale verktøy
 • Hvilke myndigheter som kan hjelpe deg i innovasjonsarbeidet
 • Merkevarebygging med varemerker
 • Hvilke former for avtaler det er viktig å kjenne til

Gjennom praktiske oppgaver ser vi på ulike problemstillinger i innovasjonsarbeidet, knyttet til sikring av verdiene i bedriftens immaterielle kapital. Vi gjennomgår forskjellige former for avtaler og gir en innføring i hvilke verktøy og tjenester som finnes tilgjengelig for deg og bedriften din.

Beskyttelse av bedriftens oppfinnelser, varemerker, design, åndsverk, domener, forretningshemmeligheter m.m. går under samlebetegnelsen «immaterielle rettigheter». Disse ressursene representerer ofte de største verdiene en bedrift har. Dette feltet omtales også gjerne som IPR (Intellectual Property Rights).

Dette arrangementet er del 2 av et Horisont 2020-program – som kalles «VIP4SME»* Det er ikke nødvendig å ha deltatt på del 1.

NB: Det er viktig at du tar med deg egen PC for å få utbytte av workshopen.


Betaling ved manglende oppmøte

Workshopen er gratis, men ved manglende oppmøte eller avbud senere enn 1 (én) virkedag før arrangementet vil du bli fakturert med kr 500. Det er mulig å sende en annen på arrangementet.


Hva er VIP4SME?*

VIP4SME - Value Intellectual Property for SMEs er et internasjonalt samarbeidsprosjekt som finansieres av Europa-kommisjonen, gjennom Horisont 2020-programmet.

I løpet av 2017 til 2019 presenterer Patentstyret syv arrangementer i form av informasjonsdager og workshops. Arrangementene er gratis og vil foregå rundt om i landet. 

Arrangementene i 2017, 2018 og 2019:

 • 4. mai 2017 Fra idé til forretning – del 1
  Innblikk i patent-, varemerke- og designbeskyttelse – i Trondheim
 • 31. august 2017 Fra idé til forretning – del 2 – i Oslo
  IPR-verktøy, workshop
 • 28. september 2017 Intellectual Property Helpdesk – del 3
  Individuell informasjon og veiledning – i Oslo
 • 31. mai 2018 Fra idé til forretning – del 2, webinar
  IPR-verktøy, workshop
 • 27. september 2018 Fra idé til forretning – del 3, Oslo
  IP Helpdesk
 • 4. juni 2019 Fra idé til forretning – del 2, Tromsø
  IPR-verktøy, workshop
 • 17. oktober 2019 Fra idé til forretning – del 3, Stavanger

Mer om VIP4SME:
Hensikten med prosjektet er å informere og støtte norsk næringsliv, slik at bedriftene forstår verdien av den immaterielle kapitalen de skaper og eier gjennom sine patenter, design, varemerker, åndsverk og forretningshemmeligheter. Økt forståelse gjør at bedriftene i større grad kan omsette denne kapitalen til kommersielle verdier og økt konkurransekraft.

I samarbeid med

Påmelding

Kursteamet

Kursteam1155x493.png

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret:
×

Gi oss din tilbakemelding om patentstyret.no

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å tilpasse nettstedet vårt best mulig til dine behov. Vi håper at du vil hjelpe oss ved å svare på noen få spørsmål. Det tar bare et par minutter, og svarene dine vil være anonyme.

Ja Nei