Frokostmøte for IP-praktikere og administratorer

- det du bør vite om dokumentasjonskrav
Det er ikke alltid like lett å være sikker på hva man egentlig trenger å sende inn av dokumentasjon i patent-, varemerke- og designsøknader. På dette frokostmøtet håper vi å svare på dine spørsmål.

Produksjon og Systemer (P&S) er den første avdelingen du møter når du skal sende inn patent-, varemerke- eller designsøknader til Patentstyret. Avdelingen består av 45 medarbeidere som blant annet har ansvaret for mottak av søknader, formalia-sjekk og administrativ søknads- og rettighetsbehandling.

Det er ikke alltid like lett å være sikker på hva man egentlig trenger å sende inn av dokumentasjon; må man for eksempel sende inn alle sidene eller holder det med noen av dem? På dette frokostmøtet håper vi å oppklare spørsmål du har om overdragelser, hva du må sende inn av dokumentasjon til oss og hvorfor vi setter de fristene vi gjør.

I tillegg arrangerer vi diskusjonsgrupper etter «World café-konseptet». Konseptet er inspirert av alle de gode ideene og tankene man får når man sitter på en kaffebar og diskuterer sammen med venner. Vårt mål med World café er at dere i grupper skal kunne bidra med gode ideer som kan både lette arbeidsdagen deres og samarbeidet med Patentstyret. Vi vil dele dere inn i grupper og sammen med en bordvert fra Patentstyret vil dere få temaer som skal diskuteres rundt bordene. Temaene vil vi sende dere ca. en uke før frokostmøtet. Dette er en helt uhøytidelig diskusjon, men hvor vi ønsker innspill og forslag fra dere. Hvis du har forslag til temaer rundt bordene, så send dem gjerne inn i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Sentrale tema

  • Hva er retningslinjene for overdragelser i nasjonale søknader og registreringer for patent-, design- og varemerkesaker?
  • Hva er dokumentkravene til overdragelser i EP-valideringer?
  • Hvilke krav stilles til fullmakter
  • Hvordan håndterer Patentstyret overdragelser og fullmakter?
  • Gruppe-diskusjoner etter World café format - kom gjerne med innspill på diskusjonstemaer

Påmelding
Kursteam1155x493.png

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips

Takk for tilbakemeldingen din.
Denne siden ble sist endret: