Immaterielle rettigheter i internasjonale avtaler

- Lær mer om forhandling av avtaler om immaterielle rettigheter over landegrensene
Å inngå internasjonale avtaler kan være krevende, enten det er en samarbeidsavtale, lisensiering, franchise eller andre forretningsavtaler. Med dokumentert enerett til produktene eller varemerkene dine legger du til rette for å oppnå et bedre forhandlingsresultat rundt forhandlingsbordet.

Når man skal inngå internasjonale avtaler er man avhengig av at begge parter er villige til å både gi og ta. Sitter du på de immaterielle rettighetene har du større mulighet til å påvirke forhandlingene i din favør.

Hovedforedragsholder denne dagen er advokat Halvor Manshaus. Halvor er partner i advokatfirmaet Schjødt, og har med mange års erfaring fra tunge og komplekse forhandlinger både nasjonalt og internasjonalt. På dette halvdagskurset vil Halvor fortelle deg hvordan han jobber når det skal forhandles om avtaler på kryss og tvers av landegrensene.

Den andre foredragsholderen denne dagen er Jørund Sollid. Han er forretningsutvikler i Invent2, som er Norges største aktør innen kommersialisering av forskning. Jørund vil fortelle hvordan de jobber med problematikken i praksis, og vil også presentere to internasjonale case som de har jobbet mye med.

Sentrale tema:

  • Krenkelsesspørsmål
  • Internasjonal lisensiering
    - Teknologi lisensiering
    - Varemerkelisensiering og franchiseavtaler
    - Lisensiering av opphavsrett
  • Spennende case 

Foredragsholdere

Halvor_Manshaus400.jpg
Halvor Manshaus

Halvor Manshaus er partner i advokatfirmaet Schjødt DA hvor han har jobbet som advokat siden 1997. Halvor er leder for IP/Media gruppen med fokus på norske og internasjonale aktører innen teknologi, olje/gass, bio/pharma, fornybar energi og media. Han har erfaring med tunge og kompelekse prosedyreoppdrag, og han bistår med rådgivning og diskusjoner om strategi, samt prosessoppdrag, også innen en rekke internasjonale saker.

Halvor er ranket som ledende advokat innen sine områder, og har også forfattet flere bøker og artikler.

Vis hele teksten
JorundSollid-Inven2.jpg
Jørund Sollid

Jørund Sollid er en av forretningsutviklerne i Inven2, som er Norges største aktør innen kommersialisering av forskning. Han har de siste ni årene jobbet med ut-lisensiering av teknologi til både gammel og nyetablert industri, i inn- og utland, samt jobbet med investorer for å legge til rette for en rekke selskapsetableringer. Teknologiområder er legemidler, diagnostikk, bioteknologi og næringsmidler. Nøkkeloppgaver er å styre innovasjonsprosessen slik at kunnskap og ideer omgjøres til kommersialiserbare produkter og tjenester. Det innebærer bl.a. å definere opp IPR- og dataplattformen før innsalg og forhandling av rettighetsavtaler, fra oppstart til signering. Jørund har en doktorgrad fra Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet i GlaxoSmithKline, Nycomed og Roche.

Vis hele teksten
Påmelding
Kursteam1155x493.png

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips

Takk for tilbakemeldingen din.
Denne siden ble sist endret: