Innarbeidelse av varemerker

Innarbeidelse - dokumentasjon er nøkkelen
Hva skal til, og hvordan viser du best innarbeidelse for Patentstyret slik at merket blir registrert?

Patentstyret inviterer til et halvdagskurs hvor vi med utgangspunkt i relevant praksis fra Norge og EU gir en gjennomgang av kravene som stilles til innarbeidelse av varemerker. Vi ser blant annet nærmere på krav til dokumentasjon av varemerkebruk, markedsandeler og markedsundersøkelser, og hvordan du viser dette best i en konkret varemerkesøknad.

Sentrale tema:

  • Kravene til dokumentasjon/bevis
  • De forskjellige måtene å sannsynliggjøre innarbeidelse på, og samspillet mellom de forskjellige
  • Relevant praksis på området
  • Konkrete eksempler, tips og triks

Etter kurset vet du:

  • Hvilke krav Patentstyret stiller og hvordan Patentstyret vurderer innarbeidelsesdokumentasjon
  • Hvilken rettspraksis og forvaltningspraksis som er utslagsgivende på området
  • Hvilken dokumentasjon du bør bruke og hvordan du best sannsynliggjør at innarbeidelse har funnet sted
  • Hvordan du kan bruke markedsundersøkelser som bevis på innarbeidelse

 

Foredragsholdere

KnutBostad200.png
Knut Andreas Bostad

Knut Andreas Bostad er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo med varemerke- og patentrett samt opphavsrett som valgfag. Han har jobbet i Patentstyret siden 2000 og har bred erfaring fra saksbehandling. 

Knut Andreas er nå seksjonssjef i Design- og varemerkeavdelingen, og var seks år i Domeneklagenemnda. Han jobber i tillegg med klager knyttet til foretaksnavneloven.

Vis hele teksten
Monica_Viken400.jpg
Monica Viken

Monika Viken er førsteamanuensis og instituttleder på Institutt for rettsvitenskap og styring på Handelshøyskolen BI. Monica skrev sin doktoravhandling om bruk av markedsundersøkelser som bevis i varemerke- og markedsføringsrett, publisert i 2012.

Hun har de siste årene vært ekspertvitne knyttet til bruk av markedsundersøkelser som bevis i en rekke saker for domstolene, har holdt foredrag nasjonalt og internasjonalt og har publisert flere artikler om emnet. Hennes forskningsområder er markedsføringsrett, varemerkerett og generell kontraktsrett. Monica er også medlem av Academic Advisory Board i European Patent Academy.

Vis hele teksten
Thomas_Hvammen_Nicholson.png
Thomas Hvammen Nicholson

Thomas Hvammen Nicholson er advokatfullmektig og European Trade Mark and Design Attorney i Protector. Han arbeider hovedsakelig med juridisk og strategisk rådgivning for norske og utenlandske foretak knyttet til utvikling, etablering, forvaltning og håndheving av deres immaterielle rettigheter.

Thomas er spesialisert innen utarbeidelse og oppfølgning av design- og varemerkesøknader overfor norske og utenlandske varemerkemyndigheter og bistår norske og utenlandske foretak med strategisk rådgivning og konflikthåndtering innen varemerke, design, opphavsrett, domenenavn og markedsføringsrett. Han har tidligere jobbet i Patentstyret.

Vis hele teksten
Påmelding

Kursteamet

Kursteam1155x493.png

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips

Takk for din tilbakemelding!
Denne siden ble sist endret:
×

Gi oss din tilbakemelding om patentstyret.no

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å tilpasse nettstedet vårt best mulig til dine behov. Vi håper at du vil hjelpe oss ved å svare på noen få spørsmål. Det tar bare et par minutter, og svarene dine vil være anonyme.

Ja Nei