Finn varemerker, design, patenter

Innovasjon i samarbeid

- verdiskaping gjennom gode rettigheter
En viktig oppstarts- og utviklingsaktivitet er å sikre verdiene som ligger i virksomhetens teknologi, profil, navn og logo. Gjennom samarbeid og deling av kunnskap kan utviklingen skyte fart.

Det kan være mye å hente i innovasjonsprosessen gjennom samarbeid med andre aktører. På dette webinaret gjennomgår vi hvordan du sikrer deg enerett til egen innovasjon og fordelene ved samarbeid i innovasjonsprosesser. 

Sentrale tema

  • Hva er patent, varemerke og design
  • Hvordan du kan bruke rettigheter og dele innovasjon i samarbeid 
  • Rettigheter som standard for innovasjon

Med riktig kunnskap sørger du for at du ikke tråkker over andres grenser og utvikler noe som andre allerede har sikret seg eneretten til.

Foredragsholdere

Otto Scharff

Otto Scharff leder Patentstyrets avdeling for digitale tjenester. Han har Master of Arts i internasjonal politisk økonomi fra Universitetet i Warwick og en MBA-grad fra Norges Handelshøgskole.  Han har tidligere arbeidet med internasjonale spørsmål i Nærings- og Handelsdepartementet og EU-kommisjonen. Han har også vært ansatt som rådgiver i KMPG Bedriftsrådgivning. Siden høsten 2005 har han ledet arbeidet med å utvikle Patentstyrets kurs og oppdragstjenester, i tillegg til satsningen på digitale tjenester.

Vis hele teksten
Påmelding

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret:
×

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å samle en gruppe kunder hos oss for å få innspill om hvordan tjenestene våre fungerer.
Dato: mandag 20. januar kl. 11-12, ev. per telefon eller videomøte. Deltakere får et gavekort på 500.
Ta kontakt med oss på telefon 22 38 73 00 hvis du vil bidra.

Ja Nei