Innovasjon som forbedrer liv

Hvert år den 26. april markerer Patentstyret den internasjonale World Intellectual Property Day. Dette er en verdensomspennende feiring av det som skapes gjennom innovasjon og kreativitet. «Innovasjon - forbedrer liv» («Innovation - Improving Lives») er temaet for årets markering.

Patentstyret inviterer til et gratis formiddagsseminar i samarbeid med Design og arkitektur Norge (DOGA).

collasj4_600.jpg

Vi byr på et spennende program og gir deg innsikt i innovasjonsprosessene hos noen av de som akkurat nå jobber med fremtidens løsninger. Få del av deres innovasjonserfaringer og møt roboten Pepper, Kristin Dolve Larsen fra No Isolation, Katinka von der Lippe fra Eker Design med Dr. Fridtjof Heyerdal fra Oslo Universitetssykehus, Ketil Widerberg fra Oslo Cancer Cluster, Stein Bakker fra sfty og Øyvar Svendsen fra Rottefella.

collasj5_600.jpg

Benytt sjansen og bli inspirert, lær av andres erfaring og knytt nyttige kontakter.

Sett av 26. april og meld deg gjerne på allerede i dag!

#iprdagen2017
#worldipday

Litt om World IP Day

World Intellectual Property Day er en offisiell verdensomspennende markering, som hvert år gjennomføres den 26. april. I 2016 var det langt over 100 arrangementer spredt over flere kontinenter. Dette er den viktigste årlige markeringen for Patentstyret. I 2016 var det over 170 deltakere som feiret dagen med oss her i Sandakerveien og via strømming.

Dagen ble etablert av WIPO (World Intellectual Property Organization) i 2000. Formålet med markeringen er å feire kreativitet og oppnå økt bevissthet rundt hvordan patenter, varemerker, design og opphavsrett påvirker global innovasjon og utvikling. Patentstyret inviterer hvert år i denne anledningen til formiddagsseminar med spennende tema og dyktige foredragsholdere.

Les mer om World IP Day på nettsidene til WIPO (World Intellectual Property Organization) og følg med på WIPOs Facebook-side.

 

Programmet er under utarbeidelse og oppdateres fortløpende.

I samarbeid med:
DOGA logo_norsk_sort.png

Program

0815 - 0845
Registrering, kaffe/te
0845 - 0855
Intro & velkommen med plan for dagen
0855 - 0915
Fremtidens teknologi – hvor går vi?

v/ Eirik Norman Hansen, Creuna

0915 - 0940
IPR i produktutviklingsprosjekter + business case: EpiGuard

v/ Katinka von der Lippe, Eker Design og Dr. Fridtjof Heyerdal, Oslo Universitetssykehus

0940 - 0950
Designbeskyttelse

v/ Patentstyret

0950 - 1010
Innovasjon - som kan redde liv

v/ Stein Bakker, sfty

1010 - 1030
Pause
1030 - 1100
Hvordan IPR spiller en rolle i No Isolations arbeid fram til nå og framover

v/ Kristin Dolve Larsen, No Isolation

1100 - 1130
Hvordan jobber en klynge med IPR? + business case

v/ Ketil Widerberg, Oslo Cancer Cluster

1130 - 1145
Patent- og varemerkebeskyttelse

v/ Patentstyret

1145 - 1205
Innovasjon som forbedrer skiglade nordmenns liv!

v/ Øyvar Svendsen, Rottefella

1205 - 1215
Oppsummering
1215 - 1315
Mingling og lunsj

Foredragsholdere

Eirik-Norman-Hansen400.jpg
Eirik Norman Hansen

markedsdirektør og ansvarlig for markedsføring i Creuna. Han har lang erfaring som rådgiver innen forretningsutvikling, digital strategi, kommunikasjon og sosiale medier, der han selv er en meget aktiv deltaker. De siste årene har Eirik vært en mye brukt foredragsholder og konferansier hvor temaer rundt betydningen av det digitale står helt sentralt. Han brenner spesielt for den makten brukerne har fått og hva dette betyr for måten vi driver forretning på. Eirik er glad i å prate og elsker å holde foredrag. Han ønsker å inspirere og engasjere de han snakker for.

Vis hele teksten
Pepper-robot400.jpg
Pepper

en humanoid robot ansatt hos Creuna siden 2016.

Vis hele teksten
Katinka-von-der-Lippe400.jpg
Katinka von der Lippe

er en industridesigner med lang operasjonell erfaring og kunnskap innen designprosesser, designtenking og designstrategi. Etter å ha fått sin Master i industridesign fra Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo (AHO) har hun i 17 år jobbet med driftsledelse av innovasjonsprosjekter fra konsept til endelig produkt eller tjeneste. Hun har vunnet flere anerkjente designpriser som Red Dot Design Award, British Design Award og NF Honors Award.
Katinka er i dag designleder i Eker Design i Fredrikstad.

Vis hele teksten
Fridtjof-Heyerdahl400.jpg
Fridtjof Heyerdahl

er anestesilege med bred erfaring fra intensivmedisin og akuttmedisin. Han arbeider på anestesiavdelingen og i legeambulansen ved Oslo Universitetssykehus, Ullevål. Forskningsfeltet er knyttet til forgiftninger og akuttmedisin, og han har en PhD i klinisk toksikologi. Heyerdahl har en bistilling som bakvakt ved giftinformasjonen og er tilknyttet CBRNe-senteret ved OUS. I arbeidet med å skaffe gode transportløsninger for pasienter med høyrisikosmitte var Heyerdahl initiativtaker og oppfinner av transportisolatoren EpiShuttle som utvikles og produseres av EpiGuard AS der Heyerdahl er CEO.

Vis hele teksten
Kristin_Dolve400.jpg
Kristin Dolve Larsen

ambassadør i No Isolation.

Vis hele teksten
Stein-Bakker220.jpg
Stein Bakker

CEO & Founder, SFTY. Stein var en av stifterne av SFTY i 2012 og har siden 1996 vært en seriegründer.
Fram til 1996 var Stein ansatt i Hewlett Packard hvor han var ansvarlig for divisjonen «IT financing and remarketing» i de nordiske landene. Frem til 2014 var Stein administrerende direktør i SeeYou AS, et ledende nordisk selskap innen kundesporing og kundetilfredshet. I 2014 ble SeeYou solgt til Red Media Group og Stein gikk da over til å bruke 100% av sin tid på SFTY.

Stein har over 30 års erfaring med kunderettet arbeid i ulike bransjer, bred ledererfaring fra ledende nordiske bedrifter, erfaring fra fusjoner og endringsprosesser, samt kjøp og salg av selskaper. Stein er utdannet sivilingeniør i «Industrial and Management Engineering» (Indøk) fra Arizona State University.

sfty [safety] har spesialisert seg på utvikling av smarte sikkerhetsløsninger for borettslag og leilighetsbygg.

Produktet er utviklet i samarbeid med flere ledende nasjonale og internasjonale aktører, leverandør og forbrukere, for å gjøre det så enkelt og brukervennlig som mulig.

På CES, verdens ledende elektronikkmesse i Las Vegas, mottok selskapet «Innovation Award 2017» både for produktets teknologi og design. Den komplette løsningen selges eksklusivt gjennom ledende aktører innen bredbånd, energi og forsikring. Sfty AS ble stiftet i Norge i 2012, og opererer allerede i Norden med høye internasjonale ambisjoner.

Vis hele teksten
Oyvar-Svendsen400.jpg
Øyvar Svendsen

er utdannet siv. industridesigner. Han har lang fartstid i Rottefella som produktutvikler og er ansvarlig for Rottefellas IP strategi. Øyvar leder i dag utviklingsavdelingen til Rottefella der de fokuserer på innovasjon og produktutvikling til skiløperens beste. I disse dager er Rottefella aktuell med et nytt bindingssystem som vil revolusjonere langrennsmarkedet og forenkle hverdagen til skiglade mennesker.

Vis hele teksten
Påmelding
Kursteam1155x493.png

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips

Takk for tilbakemeldingen din.
Denne siden ble sist endret: