Innovasjon som forbedrer liv

Markering av World IP Day 2017
Hvert år den 26. april markerer Patentstyret den internasjonale World Intellectual Property Day - en verdensomspennende feiring av det som skapes gjennom innovasjon og kreativitet. «Innovasjon som forbedrer liv» er temaet for årets markering.

Patentstyret inviterer til et gratis formiddagsseminar i samarbeid med Design og arkitektur Norge (DOGA). Arrangementet vil også bli strømmet.

collasj4_600.jpg

Vi byr på en soft start på dagen med DJ Rudio og vi følger opp med et spennende program som gir deg innsikt i innovasjonsprosessene hos noen av de som akkurat nå jobber med fremtidens løsninger:

  • Ketil Widerberg fra Oslo Cancer Cluster med Claudia A. McDonald Bøen fra Arctic Pharma AS - et start-up selskapet som jobber med til å utvikle innovative medikamenter til bekjempelse av kreft
  • Øyvar Svendsen fra Rottefella, med det absolutt siste for de skiglade -nyskaping som kan revolusjonere skisporten
  • Katinka von der Lippe fra Eker Design med Dr. Fridtjof Heyerdahl oppfinneren av "EpiShuttle" - en transportisolator for voksne
  • Kristin Dolve Larsen med "AV1" fra No Isolation
  • Stein Bakker fra SFTY - med smarte sikkerhetsløsninger

Få del av deres innovasjonserfaringer og møt roboten Pepper og dagens konferansier, Eirik Normann Hansen fra Itch Norge.

Det vil også være god anledning til å ta flere hete innovasjoner i nærmere øyesyn på utstillingen vår i pausene.

collasj7_600.jpg

Benytt sjansen og bli inspirert, lær av andres erfaring og knytt nyttige kontakter.

NB! Det er nå ingen plasser igjen på seminaret i Sandakerveien. Men, vi har plasser igjen på direkte strømming av presentasjonene. Husk å melde deg på for å få tildelt strømmelenken.

#worldipday

Hva er immaterielle rettigheter (IPR)?

Immaterielle rettigheter er en samlebetegnelse for beskyttelse knyttet til oppfinnelser, varemerker, design, åndsverk, domener, forretningshemmeligheter m.m. Dette feltet omtales gjerne som IPR (Intellectual Property Rights (IP)) og representerer ofte de største verdiene en bedrift har.

Litt om World IP Day

World Intellectual Property Day er en offisiell verdensomspennende markering, som hvert år gjennomføres den 26. april. I 2016 var det langt over 100 arrangementer spredt over flere kontinenter. Dette er den viktigste årlige markeringen for Patentstyret. I 2016 var det over 170 deltakere som feiret dagen med oss her i Sandakerveien og via strømming.

Dagen ble etablert av WIPO (World Intellectual Property Organization) i 2000. Formålet med markeringen er å feire kreativitet og oppnå økt bevissthet rundt hvordan patenter, varemerker, design og opphavsrett påvirker global innovasjon og utvikling. Patentstyret inviterer hvert år i denne anledningen til formiddagsseminar med spennende tema og dyktige foredragsholdere.

Les mer om World IP Day på nettsidene til WIPO (World Intellectual Property Organization) og følg med på WIPOs Facebook-side.

Programmet er under utarbeidelse, vi oppdaterer fortløpende og endringer vil kunne forekomme.

I samarbeid med:
DOGA logo_norsk_sort.png

Program

0815 -
Soft morgenstund med DJ Rudi Wulff

Velkommen til enkel frokostservering med mingling rundt en utstilling av høyaktuelle og innovative produkter. Møt foredragsholderne, representanter fra DogA og Patentstyret, slå av en prat og ta produktene nærmere i øyesyn.

0845 -
Åpning av World IP Day 2017
0855 -
Fremtidens teknologi – hvor går vi?

v/ Eirik Norman Hansen and Pepper, Itch Norge

0915 -
IPR i produktutviklingsprosjekter – EpiGuard deler sine erfaringer

v/ Katinka von der Lippe, Eker Design og Dr. Fridtjof Heyerdal, Oslo Universitetssykehus

0950 -
Innovasjon - som kan redde liv

v/ Stein Bakker, sfty

1010 -
Benstrekk – mulighet for selfies med Pepper og snakk med foredragsholderne i utstillingsområdet

Se innovasjoner fra SFTY, Rottefella, No Isolation og Eker Design med Epiguard. I tillegg presenterer DOGA Designdrevet innovasjonsprogram, Merket for god design og Innovasjonsprisen, mens du har mulighet til å snakke med Patentstyret hvis du har spørsmål om patent, varemerke eller design.

1035 -
No Isolations arbeid med fokus på IPR – status og fremtidsvyer

v/ Kristin Dolve Larsen, No Isolation

1105 -
Hvordan jobber en klynge med IPR?

v/ Ketil Widerberg, Oslo Cancer Cluster med Claudia A. McDonald fra Arctic Pharma AS

1145 -
Innovasjon som forbedrer skiglade nordmenns liv!

v/ Øyvar Svendsen, Rottefella

1205 -
Et tilbakeblikk på dagens høydepunkter
1215 - 1300
Velkommen til lunsj, mingling og aktiviteter i utstillingsområdet – DJ Rudios sound

Benytt anledningen til en selfie med Pepper, ta innovative produkter nærmere i øyesyn, møt foredragsholdere og andre nyttige kontakter i utstillingsområdet.

Foredragsholdere

Pepper-robot400.jpg
Pepper

en humanoid robot ansatt hos Itch Norge.

Vis hele teksten
Eirik-Norman-Hansen400.jpg
Eirik Norman Hansen

CEO i Itch Norge. Han har lang erfaring som rådgiver innen forretningsutvikling, digital strategi, kommunikasjon og sosiale medier, der han selv er en meget aktiv deltaker. De siste årene har Eirik vært en mye brukt foredragsholder og konferansier hvor temaer rundt betydningen av det digitale står helt sentralt. Han brenner spesielt for den makten brukerne har fått og hva dette betyr for måten vi driver forretning på. Eirik er glad i å prate og elsker å holde foredrag. Han ønsker å inspirere og engasjere de han snakker for.

Vis hele teksten
Katinka-von-der-Lippe400.jpg
Katinka von der Lippe

er en industridesigner med lang operasjonell erfaring og kunnskap innen designprosesser, designtenking og designstrategi. Etter å ha fått sin Master i industridesign fra Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo (AHO) har hun i 17 år jobbet med driftsledelse av innovasjonsprosjekter fra konsept til endelig produkt eller tjeneste. Hun har vunnet flere anerkjente designpriser som Red Dot Design Award, British Design Award og NF Honors Award.
Katinka er i dag designleder i Eker Design i Fredrikstad.

Vis hele teksten
Fridtjof-Heyerdahl400.jpg
Fridtjof Heyerdahl

er anestesilege med bred erfaring fra intensivmedisin og akuttmedisin. Han arbeider på anestesiavdelingen og i legeambulansen ved Oslo Universitetssykehus, Ullevål. Forskningsfeltet er knyttet til forgiftninger og akuttmedisin, og han har en PhD i klinisk toksikologi. Heyerdahl har en bistilling som bakvakt ved giftinformasjonen og er tilknyttet CBRNe-senteret ved OUS. I arbeidet med å skaffe gode transportløsninger for pasienter med høyrisikosmitte var Heyerdahl initiativtaker og oppfinner av transportisolatoren EpiShuttle som utvikles og produseres av EpiGuard AS der Heyerdahl er CEO.

Vis hele teksten
Kristin_Dolve400.jpg
Kristin Dolve Larsen

jobber som ambassadør i «No Isolation». Hun presenterer selskapet rundt om i hele landet for blant annet utdanningsinstitusjoner, bedrifter, og organisasjoner. «No Isolation» hjelper mennesker ut av ensomhet og sosial isolasjon. Selskapet tar ensomhet på alvor og bygger verktøy for å hjelpe folk i sårbare livssituasjoner. Gjennom roboten «AV1» kan langtidssyke barn og unge delta på skolen: selv når de er på sykehuset eller hjemme. «AV1» ble lansert første skoledag høsten 2016, og har siden da fylt over 150 skolepulter som ellers ville vært tomme.

Vis hele teksten
Stein-Bakker220.jpg
Stein Bakker

CEO & Founder, SFTY. Stein var en av stifterne av SFTY i 2012 og har siden 1996 vært en seriegründer.
Fram til 1996 var Stein ansatt i Hewlett Packard hvor han var ansvarlig for divisjonen «IT financing and remarketing» i de nordiske landene. Frem til 2014 var Stein administrerende direktør i SeeYou AS, et ledende nordisk selskap innen kundesporing og kundetilfredshet. I 2014 ble SeeYou solgt til Red Media Group og Stein gikk da over til å bruke 100% av sin tid på SFTY.

Stein har over 30 års erfaring med kunderettet arbeid i ulike bransjer, bred ledererfaring fra ledende nordiske bedrifter, erfaring fra fusjoner og endringsprosesser, samt kjøp og salg av selskaper. Stein er utdannet sivilingeniør i «Industrial and Management Engineering» (Indøk) fra Arizona State University.

sfty [safety] har spesialisert seg på utvikling av smarte sikkerhetsløsninger for borettslag og leilighetsbygg.

Produktet er utviklet i samarbeid med flere ledende nasjonale og internasjonale aktører, leverandør og forbrukere, for å gjøre det så enkelt og brukervennlig som mulig.

På CES, verdens ledende elektronikkmesse i Las Vegas, mottok selskapet «Innovation Award 2017» både for produktets teknologi og design. Den komplette løsningen selges eksklusivt gjennom ledende aktører innen bredbånd, energi og forsikring. Sfty AS ble stiftet i Norge i 2012, og opererer allerede i Norden med høye internasjonale ambisjoner.

Vis hele teksten
Oyvar-Svendsen400.jpg
Øyvar Svendsen

har lang fartstid i Rottefella som produktutvikler og ansvarlig for Rottefellas IP strategi. Øyvar er utdannet siv. industridesigner og leder i dag utviklingsavdelingen til Rottefella der de fokuserer på innovasjon og produktutvikling til skiløperens beste. I disse dager er Rottefella aktuell med et nytt bindingssystem som vil revolusjonere langrennsmarkedet og forenkle hverdagen til skiglade mennesker.

Vis hele teksten
Ketil-Widerberg500.jpg
Ketil F. Widerberg

MBA og daglig leder i Oslo Cancer Cluster. Han bygger på lang erfaring i å realisere nye prosjekter innen onkologi i det biofarmasøytiske selskapet Photocure ASA, i samarbeid med akademiske institusjoner og internasjonale kommersielle partnere.
Ketil har bred operativ erfaring, som strekker seg fra utforskende prosjektledelse til å være ansvarlig for forretningsutvikling.

Widerberg sin utdanningsbakgrunn spenner fra prekliniske medisinsk skole til ledelses studier. Han har også en MBA fra University of Cambridge.

Vis hele teksten
Claudia-McDonald-Boen400.jpg
Claudia A. McDonald Bøen

leads the research team at Arctic Pharma AS. She has experience in both academia and industry, and has been involved in designing cancer diagnostic tools, drug development and commercialisation of products for scientific use prior to joining Arctic Pharma.

Claudia received her Master of Science degree from San Francisco State University in 2008. Her master studies focused on developing and applying methods for analysing the glycoproteome in breast cancer cells. That same year Claudia cofounded a proteomics software company, Proteome Solutions. Claudia graduated in 2013 with a PhD in biological chemistry from the University of Michigan in Ann Arbor. Her doctoral work focused on studying the mechanism of flavin-dependent enzymes by kinetics and spectroscopy.

Vis hele teksten
Rudi-Wulff600.jpg
Rudi Wulff (Rudio)

begynte sin DJ karriere som 17-åring i 2000, etter noen år som breakdanser på nasjonalt nivå. Det har alltid vært fokus på og interesse for musikk i Rudis liv. Både musikken i seg selv og det fysiske formatet vinyl har utrolig mye historie og noe magisk over seg – i tillegg opptar det ganske mye plass i Rudis hjem.

Motivasjonen for å mikse musikk i offentligheten bygger på muligheten til å kunne forme og sette stemninger og påvirkning folks humør og handlinger (bevegelser eller dans) - ved hjelp av kun musikk. «Rudio» spiller på steder som: Café Sør, Dattera til Hagen (1.+2.etg.), Etta's Place, Blå, Fugazi, Sikamikaniko, Café con Bar, Mono, Q, Nomaden, Skuret, John Dee, Victoria (Nasjonal Jazzscene), Parkteateret, Jakobs Brønn, Circle dansestudio, M/S Bjørvika, Bar Babylon, Agora (Bergen), Vaskeriet (Kristiansand), Tvibit (Tromsø), Grand Café Oslo, Pigalle, Parkteatret Bar, Ici og Barrio (Gøteborg), Mar 52 (Valencia), Kul Kaféen (København), Karlstad Kulturhus (Karlstad), Svensk Form (Stockholm), Den Norske Ambassade (Berlin) med flere...

Dette henger også godt sammen med Rudis yrke som designer. Med base i Oslo arbeider han med form og funksjon som gir følelser og stemninger. Etter endt mastergrad fra Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo etablerte han sitt eget studio, studiowulff.com. Gjennom sitt arbeid har Wulff utforsket banebrytende ideer og skapt nye konsepter for to-hjuls transport, urban nomadisme, fleksibel elektronikk og statiske skjermsystemer. Wulff skaper produkter som ofte er preget av funksjonalitet, rene linjer og elegante flater. Hans arbeid understrekes med prinsippene i skandinavisk design. Wulff har blant annet designet lampen «Maze» for Northern Lighting i 2006, og den taktile te-lys holderen «Oblique».

Vis hele teksten
Påmelding
Kursteam1155x493.png

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips

Takk for tilbakemeldingen din.
Denne siden ble sist endret: