Innovasjonskraft 2019

Innovasjonskraft er tilbake!

I år viser vi hvordan vi kan styrke innovasjonskraften, rette oss inn mot sirkulærøkonomien og bidra til økt verdiskaping i Norge og økt eksport.

3. april er du invitert til fagseminaret Innovasjonskraft. Seminaret arrangeres av Patentstyret, DOGA og Norsk Industri i samarbeid med Oslo Business Region.

Det blir faglig påfyll gjennom foredrag, mingling og dialog med ledere og innovasjonsansvarlige i norsk næringsliv. Konferansier for dagen er Birgit Liodden, direktør bærekraft, havindustri og kommunikasjon i Oslo Business Region.

Begrenset antall plasser, meld deg på i dag!

Vi gleder oss til å se deg!

Fagseminar 10.00 - 16.00

Disse vil du høre på Innovasjonskraft 2019: 

A Circular Economy by 2050 ved Thomas J. M. van Oorschot, Ambassador, Embassy of the Netherlands.  Nederland er et foregangsland med egen nasjonal strategi på sirkulær økonomi. Dette krever høye ambisjoner, sterk motivasjon og et bredt samspill.

Industry innovation for the Future ved Pierre-Yves Panis, Head of Design i Signify. Signify er det nye firmanavnet til Philips Lighting. De er anerkjent for sitt fokus på bærekraft og sirkulær innovasjon, og er verdensledende innen tilkoblede LED-produkter, systemer og tjenester.  I fjor ble de hedret som Industry Leader i 2018 Dow Jones Sustainability Index.

En søplete historie ved Svein-Erik Hjerpbakk, adm. direktør i Nordic Comfort Products AS og Stian Alessandro Ekkernes Rossi, arkitekt i Snøhetta. Den sirkulære økonomien skal gi økonomiske, miljømessige og samfunnsmessige fordeler.  Dette har møbelprodusenten på Hemnesberget i Nordland tatt innover seg, og ved hjelp av støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram har de inngått samarbeid med Snøhetta for å omgjøre plastavfall til holdbare møbler.

Circular ready? Cathrine Barth, Co-Founder og leder Strategi i Circular Norway. Hvor sirkulær er din bedrift? Hvordan skal dine produkter bli vinnere når krav fra kunder og myndigheter for en sirkulær økonomi slår inn? Hva vet du om din supply chain? Hva trenger ledelse og eiere for å satse på sirkulære forretningsstrategier?

The Business Value of Design ved Stefan Moritz, VP Customer Experience/Associate Partner i McKinsey Design. Hvordan øker de beste bedriftene egne inntekter og aksjonærenes avkastning nesten dobbelt så mye som andre? Dette har McKinsey forsket på i fem år.

Pionérånd og bærekraft ved Pia Cathrine Lund, leder divisjon Merkevaren Norge i Innovasjon Norge. The Explorer er et internasjonalt utstillingsvindu i en helhetlig eksportsatsing, hvor målet er å posisjonere Norge som en bærekraftspionér i internasjonale markeder. Hvilke muligheter gir dette?

Maritime CleanTech – en katalysator for innovasjonsarbeid. Hege Økland, CEO i NCE Maritime CleanTech. Hvordan kan en klynge være et veksthus som inspirerer til innovasjon og verdiskaping for det grønne skiftet, og skape synergieffekter blant klyngebedriftene.

Eker Express – designdrevet verdiskaping for grown ups ved Bård Eker, CEO i Eker Group. I samarbeid med StartupLab og Stiftelsen Teknologiformidling har Eker Design lansert et verdiskapingsprogram for godt etablerte SMB- bedrifter.  Disse utgjør 2/3 av næringslivets sysselsetting og omsetning, men mangel på kapasitet og muligheten til å tenke nytt, gjør at mange sliter med å ta i bruk ny teknologi, prosess- og metodeverk i produktutviklingen.

IPR og innovasjon. Guide til økt konkurransekraft ved Ida Gjessing, immaterialrettsentusiast og advokat i Grette. IPR kan være et nyttig verktøy som bedrifter kan bruke for å tiltrekke seg blant annet kapital og samarbeidspartnere. Her får du høre hvordan.

Prisutdeling 16.00 - 17.00

Vi deler ut vår egen Innovasjonskraftpris.

Det blir både faglig og musikalsk stemning gjennom dagen, og vi avslutter med feiring og middag på SüdØst på kvelden. Her ønsker vi hjertelig velkommen til en kulinarisk reise hvor du kan nyte spennende smaker.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Merete Grytten i Patentstyret, mgr@patentstyret.no.

#innovasjonskraft #designindustri

I samarbeid med:
norsk-industri-logo-sort-jpg300.png
DOGA logo_norsk_sort.png
OBR_Logo_300px.jpg

Påmelding på DOGA.no

Kursteamet

Kursteam1155x493.png

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret:
×

Gi oss din tilbakemelding om patentstyret.no

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å tilpasse nettstedet vårt best mulig til dine behov. Vi håper at du vil hjelpe oss ved å svare på noen få spørsmål. Det tar bare et par minutter, og svarene dine vil være anonyme.

Ja Nei