Finn varemerker, design, patenter

Introduksjonskurs i varemerke- og designbeskyttelse

- få kunnskap om viktige konkurransefortrinn
Dette er et grunnleggende kurs om sikring av verdiene som ligger i bedriftens varemerker og design. Du lærer hva du må kjenne til for å beskytte disse verdiene.

Sørg for at du ikke tråkker over andres grenser og utvikler noe som andre allerede har sikret seg eneretten til. Dette kurset gir deg grunnleggende informasjon om beskyttelse av varemerker og design og hvilken verdi dette kan gi deg og bedriften din.

Sentrale tema for kurset er:

  • hva varemerke- og designbeskyttelse er
  • hvilke konkurransefortrinn du kan oppnå med riktig beskyttelse
  • hvordan du selv kan foreta søk og undersøkelser i databaser
  • andre beskyttelsesformer, domenenavn, foretaksnavn, opphavsrett, åndsverk, patent m.fl.

Alle våre foredragsholdere er erfarne saksbehandlere, rådgivere og veiledere innenfor design- og varemerkeområdet. På dette grunnleggende kurset er det gode muligheter for å stille spørsmål og få svar på det du lurer på om varemerker og design.

For hvem?

Dette vil være nyttig for deg som er opptatt av nyskaping og produktutvikling – enten du befinner deg i privat bedrift, forskningsmiljø eller i virkemiddelapparatet rundt nyskaping. Kurset krever ingen spesielle forkunnskaper om varemerke- eller designregistrering.

Program

0900 - 0905
Velkommen

v/ Elin Møller Hansen, Patentstyret

0905 - 1000
Designregistrering, en innføring

v/ Sabrina Fregosi Maaø, Patentstyret

- Hva kan registreres
- Hvordan og når søke om designregistrering
- Søke design i utlandet

1000 - 1010
Pause
1010 - 1115
Varemerkebeskyttelse, en innføring

v/ Gry Murud, Patentstyret

- Hvilke krav må et varemerke oppfylle for å kunne registreres
- Ulike varianter av varemerker
- Formaliakrav med vekt på klassifisering av varer og tjenester
- Søke varemerke i utlandet

1115 - 1135
Lunsj
1135 - 1225
Varemerkebeskyttelse fortsetter

v/ Gry Murud, Patentstyret

1225 - 1305
Foretaks- og domenenavn

v/ Knut Andreas Bostad, Patentstyret

1305 - 1315
Pause
1315 - 1410
Er ideen din ny? - Digitale tjenester

v/ Peter Risholm, Patentstyret

- Strategisk og praktisk bruk av databaser.

1410 - 1420
Pause
1420 - 1525
Andre beskyttelsesformer

v/ Kaja Skille Hestnes, SANDS

ca 1530 -
Slutt

Foredragsholdere

Sabrina Fregosi Maaø

Sabrina Fregosi Maaø, rådgiver i Patentstyret.
Sabrina er saksbehandler i Patentstyrets designseksjon. Hun har studert statsvitenskap ved Universitetet i Pisa, Italia og har vært ansatt i Patentstyret siden 1998. Hun har erfaring fra flere prosjekter internt i Patentstyret, blant annet utviklingen av vårt elektroniske saksbehandlingssystem. Sabrina er mye ute for å spre kunnskap om Patentstyrets virksomhet. Sabrina er opptatt av kommunikasjon og struktur, og liker å hjelpe andre med å forstå Patentstyrets samfunnsoppdrag og hvordan man kan benytte seg av tjenestene.

Vis hele teksten
Knut Andreas Bostad

Knut Andreas Bostad er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo med varemerke- og patentrett samt opphavsrett som valgfag. Han har jobbet i Patentstyret siden 2000 og har bred erfaring fra saksbehandling. 

Knut Andreas er nå seksjonssjef i Design- og varemerkeavdelingen, og var seks år i Domeneklagenemnda. Han jobber i tillegg med klager knyttet til foretaksnavneloven.

Vis hele teksten
Elin Møller Hansen - Møteleder

Elin Møller Hansen, kurskoordinator i Patentstyrets markeds- og informasjonsavdeling. Hun er utdannet markedsfører ved Handelshøyskolen BI og har i tillegg til ett år sosiologi ved Universitetet i Oslo.

Elin er en del av Patentstyrets kursteam og har vært ansatt i Patentstyret siden 2011.

Vis hele teksten
Gry Murud

Gry Murud er saksbehandler i Design- og varemerkeavdelingen i Patentstyret. Hun har vært ansatt i Patentstyret siden 2008. Gry behandler både nasjonale og internasjonale varemerkesøknader, samt forundersøkelser. I tillegg jobber hun på Patentstyrets kundesenter, noe som bidrar til å gi en økt forståelse for og innblikk i kundenes behov.

 

Vis hele teksten
Peter Risholm

Peter Risholm har vært ansatt i Patentstyret siden 2017 og jobber med utviklingen av våre digitale tjenester. Han er blant annet produkteier for Patentstyrets søketjeneste. Før Peter begynte i Patentstyret, jobbet han med digitalisering innen kraftbransjen. Han er opptatt av at digitale løsninger skal løse praktiske problemer. Peter har en bachelor i historie og en MBA.

 

Vis hele teksten
Kaja Skille Hestnes

Kaja Skille Hestnes er advokat i SANDS Advokatfirma og jobber daglig med forretningsjuridiske problemstillinger og rådgivning med hovedvekt på immaterialrett; patent-, varemerke-, design- og opphavsrett. I tillegg jobber hun med spørsmål knyttet til markedsføringsloven. Hun er utdannet ved Universitetet i Oslo med opphavsrett, varemerke- og patentrett som valgfag. Det siste året på studiet var hun ansatt som vitenskapelig assistent ved Institutt for privatrett, hvor hun var tilknyttet forskergruppen Marked, innovasjon og konkurranse.

Vis hele teksten
Påmelding

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret:
×

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å samle en gruppe kunder hos oss for å få innspill om hvordan tjenestene våre fungerer.
Dato: mandag 20. januar kl. 11-12, ev. per telefon eller videomøte. Deltakere får et gavekort på 500.
Ta kontakt med oss på telefon 22 38 73 00 hvis du vil bidra.

Ja Nei