Introduksjonskurs om arbeidstakeroppfinnelser

- hvem har rettigheten til det som utvikles på jobb?
For mange består arbeidsdagen av å jobbe med forskning, utvikling og innovasjon. Når arbeidet resulterer i en oppfinnelse, hvem eier da innovasjonen? Den som har utviklet produktet eller arbeidsplassen som legger til rette for arbeidet? Hva skjer når en bedrift kommer i konflikt med en arbeidstaker om kompensasjon for oppfinnelsen? Disse problemstillingene blir regulert av en egen lov om arbeidstakeroppfinnelser.

På dette kurset får du en grundig innføring i «Lov om retten til oppfinnelser som er gjort av arbeidstakere».  Du lærer hvem som eier oppfinnelser som blir skapt i arbeidstiden, og du får kunnskap om hvilke rettigheter og plikter arbeidsgiveren og arbeidstakeren har.

Tips om hvordan du kan håndtere patenterbare idéer i en virksomhet og forslag til meldeskjema for oppfinnelser og oppfølging av frister og aktiviteter får du også.

Etter kurset vil du sitte igjen med en forståelse av hvordan loven fungerer i praksis, og hvordan du kan gå fram for å håndtere dette på din arbeidsplass.

Sentrale temaer:

  • Gjennomgang av Lov om retten til oppfinnelser som er gjort av arbeidstakere
  • Forskjellige typer kontrakter og incentivordninger
  • Loven i praksis - historier fra næringslivet
  • Godtgjørelse
  • Konflikter og løsning av tvister med hjelp fra Meklingsnemnda for arbeidstakeroppfinnelser

Klagenemnda for industrielle rettigheter (KFIR) er sekretariat for Meklingsnemnda for arbeidstakeroppfinnelser. Les mer på nettsiden til Meklingsnemnda for arbeidstakeroppfinnelser og nettsiden til Klagenemnda for industrielle rettigheter (KFIR).


Betaling og avmelding

Faktura vil bli sendt når kurset er avholdt. Ved avmelding senere enn 5 virkedager før kursdag belastes 50% av kursavgiften. Ved manglende oppmøte eller avbud senere enn 1 (én) virkedag før arrangementet beregnes full kursavgift. Det er mulig å sende en annen på kurset. 

Program

0900 - 0905
Velkommen

v/Bente Fjeldberg, Patentstyret

0905 - 1000
Innføring i Loven om arbeidstakeroppfinnelser - arbeidsgivers og arbeidstakers plikter og krav

v/Marianne Rørvik, seksjonssjef patentjuridisk seksjon, Patentstyret i dialog med Felix Reimers, advokat og partner, advokatfirmaet Gjessing Reimers

1000 - 1010
Benstrekk
1010 - 1030
Incentivordninger, godtgjørelser og tvisteløsning – muligheter og utfordringer

v/Felix Reimers, advokat og partner, advokatfirmaet Gjessing Reimers i dialog med Marianne Rørvik, juridisk seniorrådgiver, Patentstyret

1030 - 1115
Håndtering av konflikter mellom arbeidsgiver og arbeidstaker

v/Sigrid Toft Fløystad, advokat og partner, advokatfirmaet Gjessing Reimers og medlem av Meklingsnemnda for arbeidstakeroppfinnelser

1115 - 1130
Pause
1130 - 1200
Praktisk håndtering av arbeidstakeroppfinnelser på arbeidsplassen

v/André Berg, Intellectual Property Counsel, Norsk Hydro ASA og styremedlem av NIP (Norsk forening for Industriens Patentingeniører)

1200 - 1300
Avslutning med lunsj
1300 -
Takk for i dag

Foredragsholdere

Påmelding

Kursteamet

Kursteam1155x493.png

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret:
×

Gi oss din tilbakemelding om patentstyret.no

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å tilpasse nettstedet vårt best mulig til dine behov. Vi håper at du vil hjelpe oss ved å svare på noen få spørsmål. Det tar bare et par minutter, og svarene dine vil være anonyme.

Ja Nei