Hopp til hovedinnholdet

Søk i databasene våre

IP-beskyttelse av programvare: Veien til suksess i det digitale landskapet

Lær å sikre egen innovasjon og maksimer verdiene av egne immaterielle rettigheter.
Mann og kvinne med IP. IP-beskyttelse av programvare
Det blir ofte sagt at programvare ikke kan beskyttes ved hjelp av patent, varemerke eller design. Men dette er ikke helt riktig. Programvare kan beskyttes. Bli med på webinar og få innsikt i hva som kreves, hvordan du gjør det og hva du bør ha fokus på.

For deg som sitter på en idé eller har utviklet ny programvare, kan det være vanskelig å finne ut hva som egentlig kan patenteres. På dette webinaret setter vi søkelyset på hvorfor det kan ha betydning at programvare beskyttes. Du lærer om hvordan du får enerett til egen innovasjon og hva som er viktig når du søker om patent. Du får også tips om beskyttelsesmåter som kan være gode alternativ til patentering

Sentrale temaer:

  • Hvordan tydeliggjøre teknisk effekt og tekniske trekk i et patentkrav
  • Varemerke og domenenavn for software
  • Opphavsrett for kildekode
  • Open source og andre lisenser

For hvem?

Dette webinaret passer for app-utviklere, ansatte i små datafirmaer, ledere av små tech-bedrifter, og entreprenørskapsstudenter som har fokus på innovasjon og utvikling. 

Mer informasjon kommer fortløpende. 

Foredragsholdere

Kirill Miazine

Kirill Miazine jobber som Special Counsel i advokatfirmaet Føyen AS. Han har lang erfaring med IT og har i en årrekke jobbet som IT- og personvernadvokat. Finansavisen har omtalt ham som «Teknoadvokaten», og hans systematiske tilnærming og erfaring fra programmering kommer spesielt godt til nytte i forbindelse med arbeid med store og komplekse kontrakter.

Vis hele teksten
Laila Dahl
Laila Dahl

Laila Dahl har jobbet som saksbehandler i Patentstyret siden 2012. Hun har en Cand. scient. grad i informatikk fra Universitetet i Oslo. Laila er en del av patentavdelingens IKT-gruppe og behandler søknader der hele eller deler av oppfinnelsen er tenkt implementert som et dataprogram. Hun jobber i dag i vår tverrfaglige seksjon for medisinsk teknologi.

Vis hele teksten
Bjørn Lillekjendlie

Bjørn Lillekjendlie er utdannet M.Sc og har tatt Ph.D-studier ved Universitetet i Oslo innen IKT, statistikk og fysikk.

Bjørn har vært direktør for Patentavdelingen i Patentstyret siden 2013. Før det jobbet han i over tre år som administrerende direktør i det norske patentadvokatfirmaet Onsagers AS og åtte år som leder ved Forskningsparkens tilbud innen forretningsutvikling, strategi, investerings- og innovasjonsledelse.

Bjørn har lang erfaring med IPR og forretningsutvikling i teknologibedrifter, og har bred erfaring fra teknisk-vitenskapelig strategi og innovasjon. De første 15 årene av karrieren hans var innen forskning, utvikling og innovasjon, og omfattet teknisk utvikling, prosjektledelse og senere forskningsledelse ved SINTEF.

Vis hele teksten

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: