Klassifisering av varemerker

-Eneretten du oppnår er knyttet til de varene og tjenestene du oppgir i varefortegnelsen.
Innlevering av varemerker både i Norge og resten av verden krever at merket klassifiseres, altså at det pekes ut hvilke varer og tjenester varemerke skal gjelde for. Hva er hensikten, hvorfor er det viktig og hvordan kan man best gjøre det?

Når du varemerkeregistrerer navn og logoer, får du kun enerett innenfor de klasser som varemerket er registrert i. Skal du for eksempel registrere et varemerke for varen kaffe og også drive en kafé med samme navn, må du registrere det i både klasse 30: Kaffe og klasse 43: Kaféer. Etter at søknaden er sendt inn kan du ikke legge til flere varer og tjenester, men du kan fjerne de du ikke hadde bruk for. I tillegg er det krav om bruksplikt. Blir ikke varemerket brukt innen en fastsatt periode, kan andre kreve merket slettet. Det er med andre ord viktig å tenke fremover når man varemerkeregistrerer sine varer og tjenester og søke de klassene du har behov for.

På dette frokostmøtet er målet vårt at du skal forstå hvorfor man må velge klasser når man varemerkeregistrerer varer og tjenester og hvordan du får mest ut av søknaden din. Vi vil også vise deg noen verktøy som kan hjelpe deg i valg av klasser. Skal du ta din nasjonale søknad internasjonalt, gir vi deg tips om hva du bør tenke på ved oversettelser.

Sentrale tema:

  • hvorfor må man klassifisere varer og tjenester og hvordan gjør man det
  • gjennomgang av verktøyene TMClass og Produktvelger
  • oversettelsesproblematikk og kravet til tydelighet
  • Tips og triks for hvordan du får mest ut av din varemerkesøknad og hvordan du unngår de vanlige fallgruvene

Ved manglende oppmøte

Frokostmøtet er gratis, men ved manglende oppmøte eller avbud senere enn 1 (én) virkedag før arrangementet vil du bli fakturert med kr 200. Det er mulig å sende en annen på frokostmøtet.


 

 

Påmelding

Kursteamet

Kursteam1155x493.png

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips

Takk for tilbakemeldingen din.
Denne siden ble sist endret:
×

Gi oss din tilbakemelding om patentstyret.no

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å tilpasse nettstedet vårt best mulig til dine behov. Vi håper at du vil hjelpe oss ved å svare på noen få spørsmål. Det tar bare et par minutter, og svarene dine vil være anonyme.

Ja Nei