Påbyggingskurs varemerke

- Dette kurset er en fortsettelse av introduksjonskurset om varemerker
Ved å sørge for varemerkebeskyttelse har du et stort konkurransefortrinn! Men hva gjør du hvis du oppdager at andre bruker et varemerke som ligner ditt? Eller hvis noen får registret et varemerke som du mener er for likt din registrering?

På dette kurset lærer du hvordan du kan håndheve varemerkerettigheten din. Vi gir deg råd om hva du bør gjøre hvis noen registrerer et varemerke du mener er for likt ditt, og vi ser på forskjellen mellom varemerke og foretaksnavn, og hva du bør tenke på ved valg av foretaksnavn.

Avslutningsvis ser vi på hvordan du best kan beskytte dine immaterielle rettigheter, når du bør søke beskyttelse, og hvordan du kan sikre rettighetene og forvalte disse gjennom avtaler. I tillegg går vi igjennom noen saker fra domstolene og Næringslivets konkurranseutvalg.

Sentrale temaer:

  • Hvordan håndheve varemerkerettigheten din
  • Forskjellen på varemerker og foretaksnavn
  • Hva du må tenke på ved valg av foretaksnavn
  • Kan man bruke andres varemerker som AdWords?
  • Praktisk og strategisk bruk av immaterielle rettigheter

Betaling ved manglende oppmøte

Kurset er gratis, men ved manglende oppmøte eller avmelding senere enn 1 (én) virkedag før arrangementet vil du bli fakturert med kr 500. Det er mulig å sende en annen på kurset.


 

Program

0830 - 0900
Registrering, kaffe/te
0900 - 0905
Velkommen og praktisk informasjon

v/Elin Møller Hansen, Patentstyret

0905 - 0950
Hvordan du kan håndheve varemerkeretten din – innsigelse og administrativ overprøving

v/Gunhild Giske Skyberg, Patentstyret

0950 - 1005
Pause
1005 - 1050
Håndheving, forts.

v/Gunhild Giske Skyberg, Patentstyret

1050 - 1105
Benstrekk
1105 - 1150
Foretaksnavn og forskjellen på varemerker og foretaksnavn

v/Knut Andreas Bostad, Patentstyret

1150 - 1215
Adwords

v/Knut Andreas Bostad, Patentstyret

1215 - 1315
Lunsj
1315 - 1415
Praktisk og strategisk bruk av immaterielle rettigheter

v/Katrine Malmer-Høvik, SANDS

1415 - 1430
Pause
1430 - 1515
Praktisk og strategisk bruk forts.

v/Katrine Malmer-Høvik, SANDS

1515 -
Avslutning

Foredragsholdere

GunhildGiskeSkyberg400.jpg
Gunhild Giske Skyberg

Gunhild Giske Skyberg er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har patent- og kjennetegnsrett som spesialfag. Hun har jobbet i Patentstyret siden 2007, og har lang erfaring i å veilede kunder og behandle søknader om varemerkeregistrering og foretaksklagesaker. Gunhild er fagansvarlig for foretaksklageordningen, som er et raskt alternativ til domstolsbehandling. Her behandler hun klager på foretaksnavn som er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund.

Vis hele teksten
KnutBostad200.png
Knut Andreas Bostad

Knut Andreas Bostad er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo med varemerke- og patentrett samt opphavsrett som valgfag. Han har jobbet i Patentstyret siden 2000 og har bred erfaring fra saksbehandling. 

Knut Andreas er nå seksjonssjef i Design- og varemerkeavdelingen, og var seks år i Domeneklagenemnda. Han jobber i tillegg med klager knyttet til foretaksnavneloven.

Vis hele teksten
katrine-malmer-hoevik200.jpg
Katrine Malmer-Høvik

Katrine Malmer-Høvik, partner i SANDS. Hun bistår klienter med sikring og forvaltning av immaterielle rettigheter, slik som varemerker, design, patent, opphavsrett, domenenavn, foretaksnavn, markedsføringsrett og avtalerett. Hun holder også foredrag for gründer og innovasjonsmiljøer, blant annet gjennom samarbeid med 657 Oslo.

Katrine har jobbet med immaterialrett i over 20 år og har tidligere vært ansatt i Patentstyret, der hun blant annet jobbet i seksjon for internasjonale varemerker. Katrine er opptatt av at kunnskapen om immaterielle rettigheter styrkes slik at norske bedrifters konkurranseevne og verdiskapning øker.

Vis hele teksten
Påmelding

Kursteamet

Kursteam1155x493.png

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret:
×

Gi oss din tilbakemelding om patentstyret.no

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å tilpasse nettstedet vårt best mulig til dine behov. Vi håper at du vil hjelpe oss ved å svare på noen få spørsmål. Det tar bare et par minutter, og svarene dine vil være anonyme.

Ja Nei