Patentering av digital innovasjon

- Hvordan du kan sikre dine digitale rettigheter
Den digitale verden har forenklet hverdagen vår. Vi finner billige ferieturer på nett og bruker mobilen til å kjøpe billett på bussen. Vi har fått selvkjørende biler og busser. Går vi oss bort, bruker vi digitale kart for å finne veien. Vi betaler regninger på nettbanken og Vippser de som legger ut for oss. Men hvordan kan du sikre rettighetene til appene og programvarene du utvikler? På dette frokostmøtet vil du lære mer om dette.

IKT-området er et fagområdet i rask utvikling, og veksten i meddelte patenter innenfor IKT er stor. Ved å beskytte din IKT-løsning får du en tidsbegrenset enerett til å utnytte oppfinnelsen kommersielt, og i tillegg unngår du å krenke andres rettigheter. For å kunne få en patentrettighet er det visse krav som stilles; oppfinnelsen på være ny, den må skille seg vesentlig fra kjent teknologi innen samme teknologiområde, den må ha teknisk karakter og effekt, og den må være reproduserbar.

Et dataprogram (for eksempel kildekode) er i seg selv ikke patenterbart, men et dataprogram som implementerer eller modellerer en patenterbar oppfinnelse så som en fremgangsmåte eller et system, kan patenteres. Forvirret? På dette frokostmøte skal vi forsøke å oppklare denne forvirringen.

Det er også viktig å tenke på designregistrering når man produserer programvarer og apper. En designregistrering gir deg enerett til utseende og formen på et produkt, og er en billig og effektiv måte å beskytte din digitale innovasjon på.

Sentrale tema:

  • Hva kreves for å patentere et dataprogram
  • Hvorfor designregistrere din digitale innovasjon
  • Beskytt varemerket du ønsker på produktet ditt

Ved manglende oppmøte

Frokostmøtet er gratis, men ved manglende oppmøte eller avbud senere enn 1 (én) virkedag før arrangementet vil du bli fakturert med kr 200. Det er mulig å sende en annen på frokostmøtet.


 

Foredragsholdere

Påmelding

Kursteamet

Kursteam1155x493.png

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips

Takk for tilbakemeldingen din.
Denne siden ble sist endret:
×

Gi oss din tilbakemelding om patentstyret.no

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å tilpasse nettstedet vårt best mulig til dine behov. Vi håper at du vil hjelpe oss ved å svare på noen få spørsmål. Det tar bare et par minutter, og svarene dine vil være anonyme.

Ja Nei