Finn varemerker, design, patenter

Piratkopiering

– vet du om varene fra dine leverandører og distribusjonsledd er ekte?
Forbrukere blir ofte lurt av kopier på nett. Men hva med profesjonelle som handler med varepartier? Problemet med piratkopier er økende, og alt det er mulig å tjene penger på kopieres.

Sakene i norske medier om piratkopierte munnbind til helsearbeidere som jobber med Covid-19 pasienter er skrekkeksempler på dette. På dette webinaret ser vi på problematikken og viser deg hvordan du kan unngå at piratkopierte produkter kommer til ditt varelager.

Sentrale tema: 

  • Hva du som innkjøper og importør kan gjøre for å sikre at dere får ekte vare 
  • Hvem som står bak produksjonen og handelen av falske varer
  • Hvor piratkopiene kommer fra og hvordan de blir distribuert
  • Trender og tendenser på piratkopieringsområdet

Tall fra OECD viser at ca. 7 % av varene som importeres til Europa er piratkopier. Når kjente varemerker kopieres og piratkopiene kommer inn i forsyningskjedene er de vanskelige å oppdage. Det blir vanskeligere og vanskeligere å skille piratkopiene fra ekte produkter. Bakmennene bruker det siste innen teknologi og produserer duplikater av de ekte produktene ned til minste detalj. I tillegg til kopiering av varemerker forfalskes også emballasje, merkelapper og sikkerhetskoder så de nærmest er identiske med originalproduktenes.  

Foredragsholder

Hedvig Bengston

Hedvig Bengston er jurist og seniorrådgiver i Juridisk og internasjonal stab i Patentstyret. Hun er prosjektleder for norske myndigheters nettside mot piratkopiering og varemerkeforfalskning, velgekte.no. Hun koordinerer også Myndighetsnettverk mot inngrep i immaterialrettigheter, som består av ti ulike myndigheter som er involvert i piratkopieringsproblematikk på forskjellige måter.  

Gjennom Patentstyrets internasjonale arbeid har Hedvig fulgt piratkopieringsproblematikken i mange år. Hun har god oversikt over området, både globalt og nasjonalt, og har jobbet med mange ulike initiativer rundt bekjempelse og bevisstgjøring.

Vis hele teksten
Påmelding

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret:
×

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å samle en gruppe kunder hos oss for å få innspill om hvordan tjenestene våre fungerer.
Dato: mandag 20. januar kl. 11-12, ev. per telefon eller videomøte. Deltakere får et gavekort på 500.
Ta kontakt med oss på telefon 22 38 73 00 hvis du vil bidra.

Ja Nei