Hopp til hovedinnholdet

Søk i databasene våre

Små feil som kan bli dyre

- Det meste du trenger å vite om juss i kreative prosesser på en drøy time
En mann roper høyt
Mange kreative byråer utvikler nye merkevarer, varer og tjenester, men de færreste har nok kunnskap om rettigheter, juss og varemerker når man skal velge navn og lage profil for kundene sine.

Kan du for eksempel svare på:

  • Hvordan sjekke om et navn eller logo er ledig før du leverer produktet til kunden?
  • Hvor går grensen mellom inspirasjon og plagiering i kreative prosesser?
  • Når i den kreative prosessen bør du tenke om noen andres logo eller konsepter ligner på det du lager?
  • Hva er egentlig lov når det kommer til Google Ads?

Historien er full av eksempler på reklamebyråer som har gått i typiske fallgruver, og brent av hundretusenvis av kroner på å lage logoer eller navn som allerede er tatt. 

Mange har hørt om “logostriden” mellom Husfliden og Statoil eller VY mot VY, men omfanget av utfordringer gjenspeiles ikke i media. Og alt for ofte kunne konfliktene vært unngått dersom man hadde et bevisst forhold til rettigheter under den kreative prosessen.

Hvorfor bør du delta?

På frokostmøtet får du enkle sjekklister og gratisverktøy som du kan bruke i kreative prosesser for å unngå fallgruvene. Du får også kort, men svært god, innføring i begreper som varemerke, immaterielle rettigheter og annet du kan imponere kunder med at du kan. Ikke bare unngår du budsjettsmeller, men du vil skille deg fra konkurrentene og få større troverdighet i merkevareprosesser. Alt dette på en time og ett kvarter en torsdag morgen.

Frokostmøtet er gratis!

Dette mener andre

På en skala fra 1 til 4, hvor 4 er høyeste score, har dette kurset fått et gjennomsnitt på 3,71. Alle deltakerne sier at de kan bruke kunnskapen fra kurset i arbeidet sitt.

«Mye bra og relevant informasjon på kort tid»

«Et veldig bra frokostseminar med flere «øyeåpnere», tommel opp!»

«Et kjempebra og kort kurs. Foreleserne var veldig gode»

For hvem?

Dette kurset passer for deg som jobber med å hjelpe andre med reklame, visuell kommunikasjon, digital kommunikasjon, annen kommunikasjon, konseptutvikling, grafisk design eller markedsføring.

Frokostmøtet er et samarbeid mellom Patentstyret og Bryn Aarflot

Logo: Bryn Aarflot

Hvem guider deg gjennom morgenen?

Sabrina Fregosi Maaø

Sabrina Fregosi Maaø, rådgiver i Patentstyret.
Sabrina er saksbehandler i Patentstyrets designseksjon. Hun har studert statsvitenskap ved Universitetet i Pisa, Italia og har vært ansatt i Patentstyret siden 1998. Hun har erfaring fra flere prosjekter internt i Patentstyret, blant annet utviklingen av vårt elektroniske saksbehandlingssystem. Sabrina er mye ute for å spre kunnskap om Patentstyrets virksomhet. Sabrina er opptatt av kommunikasjon og struktur, og liker å hjelpe andre med å forstå Patentstyrets samfunnsoppdrag og hvordan man kan benytte seg av tjenestene.

Vis hele teksten
Sebastian Stigar

Advokat Sebastian Stigar, Bryn Aarflot: Sebastian har bakgrunn fra underholdningsbransjen, Patentstyret og er nå advokat hos Bryn Aarflot. Han er en moderne rådgiver som kommuniserer juss til ikke-jurister og gir kommersielle og profesjonelle råd som klienter og kunder forstår og trenger. Sebastian hjelper først og fremst sine klienter og kunder med brand protection og juridiske spørsmål om digital markedsføring.

Vis hele teksten

Kursteamet

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller tips. Vi hører gjerne også fra deg hvis du har forslag til kursopplegg, tematikk eller foredragsholdere. Send oss en e-post, så hører du fra oss.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret:
×

Hjelp oss å bli bedre!

Vi ønsker å samle en gruppe kunder hos oss for å få innspill om hvordan tjenestene våre fungerer.
Dato: mandag 20. januar kl. 11-12, ev. per telefon eller videomøte. Deltakere får et gavekort på 500.
Ta kontakt med oss på telefon 22 38 73 00 hvis du vil bidra.

Ja Nei