Foto: iStockphoto

Introduksjonskurs i patentbeskyttelse (4 timer)

Har du funnet opp noe nytt? Kunne du tenke deg å være alene om å tilby det i markedet? Kan ditt produkt patentbeskyttes? Dette er et grunnleggende kurs om sikring av bedriftens verdier og hva du må vite for å patentere.

For mange er en patentbeskyttelse uoversiktlig og kompleks, men det trenger ikke å være så vanskelig som mange tror.

Det stilles tre kriterier til et patent; oppfinnelsen må være ny, den må skille seg vesentlig fra tidligere kjent teknikk på området og oppfinnelsen må kunne reproduseres. Har oppfinnelsen din disse egenskapene kan det hende at produktet ditt kan patenteres.

Med riktig basiskunnskap på området er du bedre rustet til å ta beslutningen om patentering er riktig strategi for deg og bedriften din.

Dette blir gjennomgått:

  • hva et patent er og hva som kan beskyttes
  • patentbeskyttelse nasjonalt og litt internasjonalt
  • søknaden – innhold og behandling
  • er ideen din ny? Forundersøkelser og søk i databaser
  • strategien rundt patentbeskyttelse
  • kommersiell utnyttelse og håndheving av patentet ditt

For hvem?

Kurset krever ingen spesielle forkunnskaper. Nyttig for deg som er opptatt av nyskaping og produktutvikling – enten du befinner deg i privat bedrift, forskningsmiljø eller i virkemiddelapparatet rundt nyskaping.

Når: Opptaket er tilgjengelig til 1. juli 2021. 
Pris: Gratis.

Foredragsholdere

 

Fredrik Lundvall

Fredrik Lundvall er senioringeniør i Patentstyret.

Vis hele teksten
Barbro Sæther

Barbro E. Sæther er utdannet høyskoleingeniør i kjemi/bioteknologi ved Oslo ingeniørhøgskole og har en Cand.scient-grad i biologi fra Universitetet i Oslo. Hun har tidligere jobbet med biomedisinsk forskning ved Universitet i Oslo og Rikshospitalet, og har nå vært i Patentstyret siden 2007.

Barbro har bred erfaring fra søknadsbehandling, forundersøkelser for nasjonale og internasjonale kunder, og behandling av internasjonale patentsøknader under Nordisk Patentinstitutt som PCT-myndighet. Barbro jobber også med foredrag for Patentstyret.

Vis hele teksten
Yngve Øyehaug Opsvik

Yngve Øyehaug Opsvik er senioradvokat i Advokatfirmaet GjessingReimers og er spesialisert innen patenter, varemerker og markedsføringsrett. Han har bistått norske og internasjonale aktører innen fiskeri- og oppdrettsnæringen med rådgivning og tvisteløsning, sist i en sak om beskyttelse for luseskjørt i januar 2019.

Vis hele teksten
Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: