Foto: ThinkStock

Påbyggingskurs varemerke (4 timer)

En varemerkeregistrering gir deg et stort konkurransefortrinn! Men hva om andre bruker et navn eller en logo som ligner varemerket ditt? Eller om noen får registrert et varemerke du mener er for likt ditt firmanavn?

På dette kurset ser vi nærmere på disse problemstillingene og hvordan du best kan beskytte de immaterielle verdiene dine, som navn og logo.

Sentrale temaer:

  • Hvordan håndheve varemerkerettigheten din
  • Forskjellen mellom varemerker og foretaksnavn
  • Hva du bør tenke på ved valg av foretaksnavn
  • Kan man bruke andres varemerker som AdWords?
  • Praktisk og strategisk bruk av immaterielle rettigheter

Du får tips om når og hvordan du bør sikre deg rettigheter til navn og logo, og du lærer hvordan avtaler hjelper deg å ta kontroll over rettighetene dine. For å se hvordan dette blir gjort i praksis, får du et innblikk i saker fra domstolene og Næringslivets konkurranseutvalg.

For hvem?

Kurset passer for deg som er i ferd med å realisere egne ideer eller som hjelper andre med å sikre rettigheter til navn eller logo. Dette er et påbyggingskurs, og vi anbefaler at du kjenner til det grunnleggende om varemerker fra før. Du kan gjerne ha deltatt på introduksjonskurset vårt om varemerke- og designbeskyttelse.

Når: Opptaket er tilgjengelig til 31. desember 2024. 
Pris: Gratis.
Tid: 4 timer

Foredragsholdere

Gunhild Giske Skyberg

Gunhild Giske Skyberg er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har patent- og kjennetegnsrett som spesialfag. Hun har jobbet i Patentstyret siden 2007, og har lang erfaring i å veilede kunder og behandle søknader om varemerkeregistrering og foretaksklagesaker. Gunhild er fagansvarlig for foretaksklageordningen, som er et raskt alternativ til domstolsbehandling. Her behandler hun klager på foretaksnavn som er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund.

Vis hele teksten
Knut Bostad
Knut Andreas Bostad

Knut Andreas Bostad er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo med varemerke- og patentrett samt opphavsrett som valgfag. Han har jobbet i Patentstyret siden 2000 og har bred erfaring fra saksbehandling. 

Knut Andreas er nå seksjonssjef i Design- og varemerkeavdelingen, og var seks år i Domeneklagenemnda. Han jobber i tillegg med klager knyttet til foretaksnavneloven.

Vis hele teksten
Kaja Skille Hestnes

Kaja Skille Hestnes er advokat i SANDS Advokatfirma og jobber daglig med forretningsjuridiske problemstillinger og rådgivning med hovedvekt på immaterialrett; patent-, varemerke-, design- og opphavsrett. I tillegg jobber hun med spørsmål knyttet til markedsføringsloven. Hun er utdannet ved Universitetet i Oslo med opphavsrett, varemerke- og patentrett som valgfag. Det siste året på studiet var hun ansatt som vitenskapelig assistent ved Institutt for privatrett, hvor hun var tilknyttet forskergruppen Marked, innovasjon og konkurranse.

Vis hele teksten

 

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: