Foto: iStockphoto

Piratkopiering (44 min)

Forbrukere blir ofte lurt av kopier på nett. Men hva med profesjonelle som handler med varepartier? Problemet med piratkopier er økende, og alt det er mulig å tjene penger på kopieres.

Tall fra OECD viser at ca. 7 % av varene som importeres til Europa er piratkopier. Når kjente varemerker kopieres og piratkopiene kommer inn i forsyningskjedene er de vanskelige å oppdage. Det blir vanskeligere og vanskeligere å skille piratkopiene fra ekte produkter. Bakmennene bruker det siste innen teknologi og produserer duplikater av de ekte produktene ned til minste detalj. I tillegg til kopiering av varemerker forfalskes også emballasje, merkelapper og sikkerhetskoder så de nærmest er identiske med originalproduktenes.  

Sakene i norske medier om piratkopierte munnbind til helsearbeidere som jobber med Covid-19 pasienter er skrekkeksempler på dette. På dette webinaret ser vi på problematikken og viser deg hvordan du kan unngå at piratkopierte produkter kommer til ditt varelager.

Dette blir gjennomgått: 

  • Hva du som innkjøper og importør kan gjøre for å sikre at dere får ekte vare 
  • Hvem som står bak produksjonen og handelen av falske varer
  • Hvor piratkopiene kommer fra og hvordan de blir distribuert
  • Trender og tendenser på piratkopieringsområdet

Når: Opptaket er fra 2020 og tilgjengelig til 31. desember 2022. 
Pris: Gratis.
Tid: 44 min

    

Hedvig Bengston

Hedvig Bengston er jurist og seniorrådgiver i Juridisk og internasjonal stab i Patentstyret. Hun er prosjektleder for norske myndigheters nettside mot piratkopiering og varemerkeforfalskning, velgekte.no. Hun koordinerer også Myndighetsnettverk mot inngrep i immaterialrettigheter, som består av ti ulike myndigheter som er involvert i piratkopieringsproblematikk på forskjellige måter.  

Gjennom Patentstyrets internasjonale arbeid har Hedvig fulgt piratkopieringsproblematikken i mange år. Hun har god oversikt over området, både globalt og nasjonalt, og har jobbet med mange ulike initiativer rundt bekjempelse og bevisstgjøring.

Vis hele teksten
Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: