Barnevogn med sensor
Foto: BABLISS

BABLISS - babyvugge med alle rettigheter

Deres suksessfulle babyvugge er er beskyttet med patent, varemerke- og designregistrering for å sikre varige konkurransefortrinn og gi tyngde i markedet.

BABLISS AS ble stiftet i 2015 av Ståle Flataker. De holder til i Asker.

Om produktet

Sleepytroll Baby Rocker er en babyvugge som får babyer til å sove raskt. Den har innebygde lyd- og bevegelsessensorer som forsiktig starter å vugge babyen tilbake i søvn når de registrer lyd eller bevegelser. Produktet kan demonteres og flyttes mellom barnevogner og annet utstyr for plassering av babyer. Sensoren kan justeres for å tilpasses vekt og størrelse på barnevognen, samt barnets bevegelsesmønster og adferd. Sleepytroll kan også brukes manuelt uten å koble til sensorer. 

Produktet ble utviklet etter at gründeren selv fikk en baby som hadde problemer med å sove. Han fikk ideen på en av sine mange trilleturer. Etter fire år med design og testing kunne produktet settes i produksjon. Det er blitt en kjempesuksess, og etter ett år i markedet går selskapet i pluss. Babliss utvikler og selger babytech og tilbehør, og har så langt solgt 6500 enheter. Gjennom nettbutikken har de tilbudt global shipping fra starten. I dag har de distribusjonsavtaler i Norden, Polen, Tsjekkia, Italia, Baltikum, Benelux og Storbritannia. 

Beskyttet teknologi, navn og design

For Babliss AS er det viktig å beskytte varemerket «Sleepytroll» og teknologien ved patenter. Slik kan selskapet forsvare seg mot kopier og konkurranse. En sterk patentbeskyttelse gir selskapet ekstra tyngde. Den gjør det også mer sannsynlig at konkurransefortrinnet vil vare.

BABLISS har registrert varemerket «Sleepytroll» i Europa, USA, Canada, Kina og i store deler av verden for øvrig. Patentet har de registrert i Norge, og avventer svar på de internasjonale søknadene. De har også designregistrert produktet både i Norge og internasjonalt.

Så langt har de ikke opplevd kopiering eller at noen har krenket rettighetene deres. 

Selskapet ønsker å beskytte det de kan, og tenker nøye gjennom hva de ønsker å dele av informasjon. De har brukt fullmektigkontoret Protector til å skrive søknader og til håndtering av rettighetene, slik at dette blir gjort profesjonelt og riktig.

Planer fremover

Babliss har stor etterspørselsvekst og skal nå rigge for internasjonal vekst.

De har planer om å utvikle Sleepytroll videre ved å legge til flere funksjoner og app-styring. I tillegg vil de bygge en profesjonell modell ment for barnehager. De planlegger å lansere tilbehør til markedet i første del av 2021. De tror på økte inntekter og  mersalg med attraktive marginer ved å introdusere disse produktene og å tilby pakkepriser med Sleepytroll og tilbehør. 

Les mer om Sleepytroll

Les mer om patentering
Les mer om designregistrering
Les mer om varemerkeregistrering
Les om hvordan andre virksomheter tar vare på verdiene

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: