To jenter med ryggsekk.
Beckmann produserer kvalitetssekker til barn. Foto: Beckmann

Beckmann: varemerkebeskyttelse er viktig for å hindre kopiering

Beckmann har siden 1946 utviklet skolesekker til barn og ungdom, og er i dag Skandinavias ledende merkevare for skolesekker. De satser på gode og trygge produkter som varer lenge, og er opptatt av å beskytte både navn og design.

Fimaet har siden oppstarten hatt fokus på å lage ergonomisk gode sekker til barn. I motsetning til de fleste konkurrentene i bransjen, har de sekker som hovedprodukt.

De designer og utvikler alle produktene i Norge, mens produksjonen foregår i Kina. 60 % av omsetningen er eksport, og de selger til over 20 land. 

Sommeren 2021 ble de kjøpt opp av et børsnotert kinesisk selskap som driver innenfor skrivesaker og tilbehør. Rettigheter var viktig i forbindelse med due diligence og oppkjøp. Bakgrunnen for oppkjøpet er et ønske om å vokse i Kina. 

De har registrert navnet og logoen som varemerke, og designregistrerer nye produkter. Produkter som ble utviklet tidligere er ikke designregistrert, noe de angrer i dag. Det ville gjort det enklere å forsvare seg mot kopiering. De søker patent for unike funksjoner ved sekkene, selv om det meste av sekker er produsert med kjent teknologi. I Kina har de copyrightbeskyttelse som beskytter spesifikke farger og mønstre.

De bruker to fullmektigbyrå i Norge som hjelper dem med søknader og oppfølging av rettigheter, og et eget byrå i Kina.

De har opplevd noen klare kopitilfeller i Kina. I tillegg har de hatt en del saker med etterligninger av design i vestlige land. De kontakter alltid leverandører som de mener etterligner, og ber dem fjerne produktene fra markedet. De har vunnet en etterligningssak i Næringslivets konkurranseutvalg. I andre tilfeller har de brukte markedsføringsloven for å få stoppet kopiprodukter.

Les mer om Beckmann på deres nettsider
Les mer om varemerkeregistrering
Les om hvordan andre virksomheter tar vare på verdiene

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: