Avfallskomprimator på et toalettrom

Compax satser internasjonalt og har et bevisst forhold til hva de vil beskytte

«If there’s a toilet, there’s a market.» Compax har utviklet en avfallskomprimator til toalettrom, og ser salgspotensial langt utenfor Norges grenser. Da er det smart å ha et bevisst forhold til hva de deler av informasjon, og hva de vil beskytte med patenter, varemerke- og designregistrering.

Med Compax' innovative løsning er det mulig å få plass til opptil 10 ganger mer avfall i samme pose før avfallsbeholderen må tømmes, sammenlignet med andre produkter på markedet. Dermed trenger man ikke å tømme beholderen så ofte. I tillegg skal avfallsbeholderen samle data gjennom sensorer og kobles på nettet. Ved å visualisere historiske data og bruke sanntidsinformasjon om besøkende og avfallsmengden på toalettrommene, kan driften av toalettrommene og byggene bli mer effektiv og behovsstyrt.

Teknologien bak komprimatoren gjør at produktet er rimeligere og lettere enn konkurrerende løsninger. Det er i tillegg vegghengt, noe som ofte er et krav for å lette rengjøringen av toalettrommene.

Bevisst IPR-strategi

Compax har gjennomført en forundersøkelse om kjerneteknologien til produktet for å se hva som allerede finnes og er patentert av andre. Med utgangspunkt i denne har de utarbeidet en grundig patentsøknad i samarbeid med Håmsø Patentbyrå. De har søkt om patent i Norge, og vil også søke internasjonalt. Compax jobber aktivt med IPR-strategien og vurderer både patenter, varemerker og designbeskyttelse, og hva de vil dele av informasjon.     

Finansiering og fremtidsplaner

Compax har mottatt offentlig støtte fra flere offentlige program. Dette inkluderer blant annet NTNU Discovery, Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Selskapet har i tillegg hentet investorkapital gjennom StartupLab i Oslo, og har utført suksessfulle pilottester med flere aktører. Neste steg i prosessen er å igangsette produksjon av komprimatoren. 

— Først vil vi fokusere på det norske markedet, men vi skal raskt starte internasjonalt salg. Markedet for komprimatorer er stort, og det er ikke uten grunn at vi bruker slagordet «If there’s a toilet, there’s a market.», sier Jonas Fossnes Blekastad, CEO i Compax Solutions AS.

Om bedriften

Compax Solutions AS ble etablert i Trondheim i 2017 med utspring fra NTNUs Entreprenørskole. Selskapet består i dag av fire fulltidsansatte, men skal nå utvide teamet med flere medarbeidere på sine nye kontorer på Fornebu utenfor Oslo. Visjonen til Compax er å skape nye, innovative løsninger for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. 

Les mer på Compax' nettsider

Andre relevante lenker

Les mer om forundersøkelser

Les mer om IPR-strategi

Les mer om offentlige støtteordninger på Altinn - Starte og drive bedrift

Les mer om offentlige aktører og private rådgivere på IPR-hjelp

Les mer om hvordan andre bedrifter tar vare på rettighetene

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: