To avfallsbøtter

Komprimo har tatt patent for å gjøre kopiering vanskeligere

«Produktet er enkelt bygd opp, så vi ønsker å beskytte oss og dermed gjøre kopieringsprosessen vanskeligere.»

Det norsk/italienske ekteparet Sissel Albertsen og Maurizio Lucia etablerte selskapet Komprimo AS i 2014. Begge utdannet samfunnsgeografer, men med ulike kvalifikasjoner som sammen utgjør et godt team.

De er opptatt av bærekraftig samfunnsutvikling og ønsker å skape varige verdier og sette tydelige spor. Gjennom ulike utfordringer med avfall, fikk de den fantastisk ideen om en enkel avfallskomprimator. Og dermed så avfallsbøtten Frank dagens lys. Komprimo ønsker å introdusere nordmenn for avfallskomprimering og bidra til å gjøre det til en del av hverdagen for folk flest. De vil gjøre avfallshåndtering smartere, enklere og mer miljøvennlig.

Frank komprimerer avfallet inntil 70% og inneholder 3 ganger mer enn en vanlig avfallsbøtte. Den er produsert i resirkulerbart materiale. Dermed bidrar den til å spare tid, plass, penger og skaper et bedre miljø.

Frank er et beskyttet varemerke i Norge. Komprimeringssystemet er patentert i Norge, og de har søkt om europeisk patent.

Sissel og Maurizio gjorde selv et søk i Patentstyrets databaser for å sjekke om de fant et tilsvarende produkt. For å være på den sikre siden, kontaktet de en fullmektig for å gå videre med en freedom to operate-analyse for å se at ingen andre har rettigheter til tilsvarende teknologi. Fullmektigen tok seg også av prosessen med varemerkeregistrering og patentsøknad.

Komprimo har mottatt midler fra regionalt næringsfond, fra lokale renovasjonsselskaper i Midt-Norge, samt 3 ulike tilskudd og vekstgarantiordningen gjennom Innovasjon Norge. De har også fått inn en ekstern investor.        

Les mer om Komprimo

Les mer om patentering

Les mer om varemerkeregistrering

Les mer om andre virksomheter

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: