Maskin viser såkalt termisk sprøyting

For Seram Coatings er patent kritisk for å stå sterkere ved en eventuell kopiering

«For oss er det kritisk å ha spesielt patentbeskyttelse for å stå sterkere dersom noen skulle klare å kopiere produktet vårt».

Seram Coatings AS har utspring fra NTNU, og ble etablert i desember 2014 for å kommersialisere oppfinnelsen ThermaSiC. Det er et pulver basert på silisiumkarbid (SiC) som blir til et slitasjebelegg ved såkalt termisk sprøyting. Veldig mange har forsøkt å lage et slikt pulver basert på SiC, men ingen har klart det inntil Nuria Espallargas og Fahmi Mubarok gjorde det ved NTNU. 

ThermaSiCs er bestandig mot slitasje, korrosjon og temperatur, og har derfor et bredt spekter av bruksområder, som aluminiumsproduksjon og glassproduksjon. I tillegg er lav vekt og stor styrke noe som gjør produktet interessant for romapplikasjoner.

Oppfinnerne nominert til European Inventor Award

Det europeiske patentverket (EPO) hedrer oppfinnere som gjennom banebrytende innovasjon forbedrer liv, fremmer teknologi og skaper arbeidsplasser. Oppfinnelsen til Nuria og Fahmi er så banebrytende at de sammen med to andre kandidater ble nominert til denne prestisjetunge prisen i kategorien små og mellomstore bedrifteri 2022.

Se mer informasjon om nominasjonen og prisen på EPOs nettsider

Nuria Espallargas & Fahmi Mubarok om oppfinnelsen

 

Nuria Espallargas er i dag teknologigründer, professor ved NTNU og sitter i styret for Seram Coatings. Fahmi Mubarok er Assosiate Professor ved ITS Surabaya og har en liten stillingsprosent i R&D-avdelingen i Seram Coatings. 

Patentert i flere land

ThermaSiC er patentert i en rekke land, og de har nylig patentsøkt en ny oppfinnelse. NTNU startet prosessen med patentsøk og gjorde selv mye jobb i tett kompaniskap med Dehns i UK. Seram Coatings har videreført arbeidet med Dehns og konfererer også jevnlig med NTNU TTOs patentkyndige. 

Seram Coatings ønsker å drive videre produktutvikling, og de har startet en rekke langsiktige testprosjekter som hver for seg kan gi selskapet store muligheter kommersielt. De har investert over 8 millioner kroner i testutstyr for termisk sprøyting, blant annet til apparatet som benyttes industrielt for å lage belegg av pulveret.  

 

Les mer om Seram Coatings

Les mer om patentering

Les flere historier om andre virksomheter

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: