Bilde av en teknisk anordning
Foto: Viking Arm AS

Viking Arm stopper internasjonale kopister ved hjelp av patent og varemerkeregistering

Viking Arm selger verktøy i internasjonale markeder, og opplever mye kopiering fra useriøse aktører. De anser det som sin plikt overfor seg selv og kundene å gjøre alt de kan for å stoppe dette.

Viking Arm AS ble stiftet for å utvikle, produsere og selge selskapets helt unike verktøy. I dag selges det en Viking Arm hvert 6 minutt, døgnet rundt, året rundt, i 37 land etter kun 3 år i markedet. Selskapet har levert overskudd fra år 2 og har lykkes fordi gründerne var kompromissløse når det gjaldt å få frem et produkt av høy kvalitet som den profesjonelle håndverker vil bruke. De forventer betydelig vekst i årene som kommer, ettersom det er store markeder som fremdeles er nesten urørt.

Selv om det er marginale forskjeller rundt i verden på hvordan man bygger, er en Viking Arm like nyttig i Japan som i USA eller Norge. Gründerne visste derfor tidlig at de skulle gå ut globalt og at IP-rettigheter var avgjørende for å kunne gjøre dette.

De satte i gang arbeidet med patentsøknad på teknologien og sikring av varemerke. Hemmelighold mener de kan være en strategi om man er Coca-Cola. Det nytter imidlertid ikke med hemmelighold når et teknisk produkt skal ut i butikk-hyllene.

De har i dag sikret to forskjellige tekniske patenter samt registrert varemerket i alle land av betydning globalt. Dette har de gjort med hjelp av Zacco patentbyrå. Patentering er et komplekst fagfelt, og proff hjelp er viktig å ha.

– Heldigvis har de ikke enda klart å lage gode kopier med god kvalitet, men de ødelegger for oss og våre kunder. Vi anser at det er vår plikt, både overfor oss selv, men også overfor våre kunder, å gjøre alt vi kan for å stoppe dette, sier Resch.

Med hjelp fra Zacco og andre advokater i USA har de i stor grad klart å stoppe bruken av deres opphavsrett til bilder, film og så videre. Også navnet og varemerket har de klart å tilnærmet stoppe misbruk av. – Når det gjelder patentene,  har de hjulpet oss i enkelte tilfeller, som for eksempel hos Amazon.com. Det er kun mindre seriøse nettbutikker som selger kopiene, men de er det mange av. Vi har tatt ned mer enn 4000 slike sider og fått dem til å slutte å selge kopier. Vi er overbevist om at patentene har hindret større seriøse butikkjeder i å ta inn kopistene.

Vi er også overbevist om at de store verktøyselskapene ikke vil forsøke å kopiere oss så lenge vi har sterk patentbeskyttelse, avslutter Resch.

 

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: