Navnesøk – gjør det enklere å få en god start!

16. mars 2017: Det er mye å huske på når du skal starte bedrift. Du skal kanskje registrere både domene, foretak og varemerke. «Navnesøk» er en søketjeneste som gjør det enkelt for deg å sjekke om både domenenavn, foretaksnavn og varemerke er ledig - alle tre i ett søk.

Rekkefølgen du registrerer navn i har betydning. Registrer gjerne domene først, deretter foretak og varemerke. Navnesøk vil hjelpe deg i å gjøre dette i riktig rekkefølge og begrense navnekonflikter og navnesnapping. Dette har blant annet NHO vært opptatt av for å sikre en god oppstart for etablerere og gründere.

- Denne tjenesten viser at samarbeid i det offentlige er viktig for å gjøre det enklere for gründerne, sier Næringsminister Monica Mæland. I Gründerplan 2017 sier regjeringen at vi skal skape og forsterke en kultur om gründerskap i Norge. Patenstyret, Norid og Brønnøysundregistrene bidrar med denne tjenesten til en bedre start for nyetablerere og gründere, sier Mæland.

Mer om Navnesøk

Navnesøk er et samarbeid mellom Patentstyret, Norid og Brønnøysundregistrene. Målet med løsningen er å effektivisere navnesøk-prosessen og samtidig vise de ulike relevante registreringsmulighetene ved oppstart.

  • Norid: driver toppnivådomenet .no og vedlikeholder den sentrale databasen for alle norske domenenavn.
  • Brønnøysundregistrene: statlig forvaltningsetat som utvikler og driver Norges viktigste registre og elektroniske løsninger, samt den offentlige internettportalen Altinn.
  • Mer om varemerker: få enerett til en logo eller et navn som skiller dine varer og tjenester fra andres

 Gå til navnesok.no

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: