Tjenesten Navnesøk kandidat til europeisk pris

5. oktober 2017: Nettsiden navnesok.no var en av tre finalister i kategorien for markedskampanjer under årets europeisk CENTR Awards. Patentstyret, Norid og Brønnøysundregistrene lanserte Navnesøk i våren 2017. Tjenesten gjør det enklere for nyetablerere å sjekke om domenenavn, foretaksnavn og varemerke er ledig.

CENTR (Council of European National Top-Level Domain Registries) holder CENTR Awards for tredje gang. Der hylles prosjekter eller enkeltpersoner som har fremmet betydningen av domeneordningen. Årets vinnere ble utropt under en seremoni i Brüssel 3. oktober 2017.

Norid vant «Årets bidragsyter»

Navnesøk vant ikke i sin kategori, men Annebeth Lange, spesialrådgiver i Norid, vant prisen for «Årets bidragsyter». Hun hedres for sitt mangeårige arbeid med å hindre at kommersielle aktører tar navn på land og territorier som egne toppdomener. 

Se nyheten på nettsiden til Norid

Om Navnesøk

Med tjenesten Navnesøk er det blitt enklere og raskere å sjekke om et navn er ledig, eller i konflikt med navn som allerede er registrert. Denne sjekken er viktig for å sikre egne rettigheter, men også for å unngå å havne i navnekonflikter.

I tillegg anbefaler tjenesten en rekkefølge for selve registreringsprosessen: Domenenavnet først, deretter firmanavnet og eventuelle varemerkerettigheter. Med en slik rekkefølge vil det være mulig å unngå den kjedelige situasjonen at andre tar et nyregistrert firmanavn som domenenavn.

– Navnesok.no er etter bare noen måneder svært mye brukt, og møter åpenbart et behov, sier avdelingsdirektør Bernt Boldvik i Patentstyret.

Gå til navnesok.no

Se egen nyhet på nettsiden til Norid

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: