""
Foto: iStock

Enklere for utenlandske næringsdrivende å beskytte ideer i Norge

(1. oktober 2019): Fra 1. oktober er det blitt enklere for utenlandske næringsdrivende å søke om rettigheter til oppfinnelser, varemerker og design i Norge. Patentstyret er blant landets første til å åpne Altinn for utenlandske brukere.

Den nye digitale løsningen gir næringslivet utenfor Norge adgang til å bruke portalen til både søknadslevering, betaling og korrespondanse med Patentstyret. Tjenesten er ett av flere ledd i Patentstyrets arbeid med å tilby digitale løsninger og forenklet saksbehandling. Utenlandsk næringsliv står for om lag 70 % av søknader om patent, varemerke- og designregistreringer i Norge.

— Målet vårt er å gjøre det lettere for innovative å beskytte ideene sine, sier avdelingsdirektør Otto Scharff i Patentstyret. Han påpeker at den nye tjenesten bygger på Altinn, og er integrert med Patentstyrets eget saksbehandlingssystem, noe som vil sikre kvalitet i alle ledd.
— Vi er glade for at også utenlandsk næringsliv nå kan benytte seg av Altinn, dette har vi arbeidet for over lengre tid, sier Scharff.

Les hvordan du går frem for å bruke Altinn uten norsk ID-nummer

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: