Tegningen illustrerer bruksområder for WIPO PROOF
Foto: WIPO

Ny tjeneste sikrer dine digitale verdier

(28. mai 2020): WIPO (Verdensorganisasjon for immaterialrett) har nå lansert en tjeneste som skal gjøre det enklere for innovatører og idéskapere å beskytte digitale filer og data mot kopiering eller misbruk. Tjenesten heter WIPO PROOF.

Enten du er en kunstner, en komponist, en designer, en forsker eller forretningsfører, produserer arbeidet ditt hundrevis av viktige filer og data som inneholder verdifull informasjon. Filene dine kan inneholde kreative arbeider, forskningsresultater, datasett for opplæring av AI-algoritmer eller til og med forretningsregister. Disse bør behandles som intellektuelle eiendeler og sikres mot misbruk eller tyveri.

Med bare noen få klikk kan WIPOs nye tjeneste, WIPO PROOF, hjelpe deg med å sikre digitale filer i alle størrelser, i hvilket som helst format.

WIPO PROOF setter et elektronisk stempel på den digitale filen din, som kan brukes for å dokumentere at filen eksisterte på et bestemt tidspunkt. Du mottar beviset ditt, og en kopi lagres sikkert på WIPOs servere i Sveits.

Å sikre filene dine i alle faser av utviklingen fra konsept til kommersialisering, gir deg tryggheten om at du har dokumentert arbeidet ditt sikkert.

Dette kan bidra til å forhindre misbruk og urettmessig bruk, og kan bidra til å løse juridiske tvister.

WIPO PROOF gir imidlertid ikke noen selvstendig enerett til å utnytte det dokumenterte arbeidet i næringsvirksomhet.
Les mer om hvordan du oppnår enerett

Mer informasjon på nettsidene til WIPO

Hva er WIPO PROOF og hvorfor bør du ta det i bruk

Hvordan fungerer WIPO PROOF

Hvordan kan WIPO PROOF hjelpe deg

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: