Kathrine Myhre (Foto: Beate Willumsen)
Kathrine Myhre (Foto: Beate Willumsen)

Ny direktør i Patentstyret

(4. januar 2021): Kathrine Myhre tiltrer i dag som ny direktør i Patentstyret.

Myhre kommer fra stillingen som administrerende direktør i Norway Health Tech, som hun etablerte i 2009. Hun er statsviter av utdannelse, og har blant annet arbeidet i Birkeland Innovasjon, IT Fornebu og OsloTech.

Som direktør i Patentstyret får Myhre ansvar for at norske bedrifter styrker innovasjon, investeringer og konkurransekraft ved bruk av immaterielle rettigheter. Patentstyret er et kompetansesenter under Nærings- og fiskeridepartementet.

«Jeg gleder meg til å arbeide i et spennende skjæringspunkt mellom innovasjon, forskning, kommersialisering og forvaltning», sier den nyslåtte direktøren, og peker på at Norge som kunnskapsnasjon med store naturressurser har et stort potensiale til å videreutvikle nye næringer. «Veien fremover mot det grønne skiftet gjør Patentstyrets samfunnsoppdrag ekstra spennende», sier Kathrine Myhre.

Patentstyret har ca. 250 ansatte som arbeider med søknadsbehandling, driver veiledning, arrangerer kurs og holder foredrag om hvordan immaterielle rettigheter kan skape verdier.

Stillingen som direktør i Patentstyret er et åremål på seks år, som kan forlenges med én periode.

 

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: