Illustrasjon med bilde av natur + kvinne + tekst Global Innovation Index 2023.
Foto: Skjermdump fra WIPO.int

Norge kryper oppover på Global Innovation Index

(28. september 2023): Global Innovation Index bruker 80 indikatorer for å spore globale innovasjonstrender i mer enn 130 økonomier.

I årets ranking har Norge hatt en liten bevegelse i riktig retning, og er nå på 19. plass. Sveits, Sverige, USA, Storbritannia og Singapore er verdens mest innovative økonomier i 2023.

Rapporten fra WIPO viser at vitenskapelige publikasjoner, forskning og utvikling (FoU), antall venturekapitalavtaler (men ikke verdien) og patenter fortsatte å øke til høyere nivåer enn noen gang. Vekstratene var imidlertid lavere enn de eksepsjonelle økningene i 2021. Indikatorer innen informasjonsteknologi, helse og energi fortsetter å vise fremgang. Samlet sett utvikler bruken av teknologi seg positivt, selv om gjennombruddet for enkelte teknologier som elektriske kjøretøy og kreftbehandling fortsatt er lav.

«Dette er en oppløftende nyhet», sier Kathrine Myhre, direktør i Patentstyret. «Selv om det er for tidlig å si om oppgangen utgjør en klar tendens, kan vi håpe at årets rangering er et lite skritt i retning av et næringsliv som er mer teknologi- og kunnskapsbasert, og som skaper økt konkurransekraft av sin innovasjon.

Et økt fokus på grønne og bærekraftige løsninger, der vi går fra råvare- til kunnskaps- og teknologibasert næringsutvikling og eksport, vil bidra til at vi løftes ytterligere noen hakk på rangeringen.»

Les rapporten på WIPOs nettsider

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: