Prioritetsdokument og bekreftelse

Du kan bestille og få tilsendt prioritetsdokument og bekreftelse elektronisk med stempel og underskrift av Patentstyrets direktør.

Et prioritetsdokument er en kopi av de første dokumentene som ble levert sammen med søknaden din.

En bekreftelse er en kopi av varemerke-, design- og patentsøknader eller rettigheter som finnes i registeret vårt.

Eksempel på hvordan et prioritetsdokument ser ut (PDF)
Eksempel på en bekreftet varemerkesøknad (PDF)

Bestilling og betaling

Bruk dette skjemaet i Altinn for å bestille og betale prioritetsdokument og bekreftelse av varemerke-, design- og patentsøknader eller rettigheter.

Bestillingen må betales med Visa, MasterCard eller BankAxess ved innlevering. Så snart vi har behandlet bestillingen, sender vi deg et elektronisk prioritetsdokument eller bekreftelse.

Ved bruk av skjemaet sender vi normalt kopiene innen 5 virkedager etter at vi har mottatt bestillingen. Ved hastebestillinger kan dette spesifiseres i skjemaet.

Alternativ måte å bestille kopier

Du kan også bestille kopier ved å sende en e-post til: post@patentstyret.no, for eksempel hvis du ikke har norsk personnummer. Du må samtidig overføre 300 kroner til vår bankgirokonto 8276 01 00192. Vi fakturerer ikke dette beløpet.

Ved bestilling via e-post sender vi normalt kopiene innen 10 virkedager etter at vi har mottatt betalingen.

Utsendelse

Vi sender prioritetsdokumenter og bekreftelser elektronisk. Hvis du er en Altinn-kunde hos oss sender vi dokumentene via Altinn. Hvis du ikke er en Altinn-kunde hos oss sender vi dokumentene via e-post. Ønsker du en papirutskrift av det elektroniske dokumentet, kan du selv skrive det ut.

For søknader som ikke er allment tilgjengelig, sender vi kun via Altinn eller på papir.

Unntak:
GCC-land (Bahrain, De forente arabiske emirater, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi-Arabia) krever notarialbekreftelse eller legalisering for at prioritetsdokument og bekreftelser skal anses som gyldig. USA, Kina, Japan, India og Iran krever også originale dokumenter.
Vi sender dokumenter med originalt stempel og underskrift for de landene der dette kreves. NB! Du må spesifisere dette i bestillingen din.

Hvis du ønsker informasjon om hva notarialbekreftelse og legalisering er, kan du lese om dette på nettsidene til regjeringen.no.

Varemerkesaker

Klassene for varemerkesaker er på norsk. Vi oversetter ikke klassene til engelsk siden det kun er den norske varianten som er gyldig i Norge. Hvis du har behov for en engelsk versjon, kan du sende en oversettelse av klassene til oss sammen med bestillingen din og vi vil bekrefte at oversettelsen er riktig.

For å finne de riktige engelske klassene, anbefaler vi at du bruker produktvelgeren. Dette verktøyet kan brukes til å oversette valgte termer fra norsk til engelsk og omvendt. Du velger de aktuelle varene og tjenestene i produktvelgeren og trykker lagre/oversett. Den norske teksten oversettes da til engelsk.

Pris 

Prioritetsdokumenter og bekreftelser: 300 kroner

Kopitjeneste

Vi kan også levere kopier av søknader og andre saksdokumenter.
Mer informasjon om kopitjenesten

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: