Hopp til hovedinnholdet

Søk i databasene våre
To hender taster på en laptop
Foto: iStockphoto

Forundersøkelser

Tenker du nytt innenfor teknikk, varemerke, logo eller design, kan en forundersøkelse gi deg opplysninger av avgjørende betydning for planene dine. Forundersøkelser er en betalt tjeneste.

Gode beslutninger

Skal du ta gode beslutninger må du stille de riktige spørsmålene - og du må gjøre det så tidlig som mulig i prosessen.

Under kategoriene design, varemerke og patent finner du mer informasjon om de enkelte tjenestene. Har du andre behov, kontakt oss og fortell om dine ønsker. Vi har ingeniører, jurister og erfarne saksbehandlere som gir deg denne viktige informasjonen - så du kan ta de riktige beslutningene. Og best av alt - du får opplysningene i løpet av noen dager!

Bestill forundersøkelse

Du kan bestille forundersøkelser innenfor fagområdene varemerke, patent og design. Vi anbefaler at du bruker det elektroniske skjemaet på Altinn av hensyn til sikkerhet og sporbarhet.
Bestill en forundersøkelse

Konfidensiell behandling

Alle forundersøkelser utføres etter lovpålagt taushetsplikt. Bestiller du en forundersøkelse er du sikret full konfidensialitet.

ISO-sertifisert tjeneste

Patentstyrets forundersøkelser har oppnådd ISO-sertifisering - et internasjonalt standardisert kvalitetssikringssystem.
Les mer om ISO-sertifisering

Forbehold

Søkene foretas i allment tilgjengelig informasjon. Resultatet av en undersøkelse er ikke bindende for Patentstyret ved en senere søknad.

Patentstyret kan i enkelte tilfeller ikke utføre bestilte oppdrag. Det gjelder for eksempel hvis en ønsket forundersøkelse er tilknyttet en rettssak.

Sjekk selv

Du kan også sjekke Patentstyrets database selv. Der finner du all offentlig tilgjengelig informasjon om varemerker, patenter og design i Norge - helt gratis.
Søketjenesten

Vurderer du andre markeder enn det norske eller vil du undersøke om en oppfinnelse er ny? Her har vi samlet noen aktuelle databaser som dekker flere land. Tjenestene er fritt tilgjengelige.
Søk i internasjonale databaser


Fant du det du lette etter?
Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: