Nytt i Nice klassifikasjonslisten 2017

En ny versjon av den internasjonale Nice-klassifikasjonen for varemerker gjelder fra 1. januar 2017 – den 11. utgaven.

Lenke til informasjon om klassifisering av varer og tjenester

Endringer

  • En del klasseoverskrifter er revidert og endret. Det gjelder klassene 3, 6, 10, 14, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 24, 26, 28, 31 og 45. Forklarende bemerkninger i disse klassene er dermed også endret.
  • Forklarende bemerkninger modifisert i enkelte andre klasser. Det gjelder klassene 5, 11, 29, 30, 35, 42 og 44.
  • Konkrete vare- og tjenesteangivelser: flere nye er lagt til og noen er også flyttet, slettet og/eller endret. Revisjonen av klasseoverskriftene og modifiseringen av de forklarende bemerkningene gjenspeiler dette

 

Klasse 3:

Omskriving av klasseoverskrift, ikke så stor endring.

Ny tekst i forklarende bemerkninger om hvilke varer klasse 3 ikke omfatter: «Klasse 3 omfatter ikke medisinske shampoer, medisinske såper, medisinsk hårvann og medisinske tannpussemidler (kl 5);».

I forklarende bemerkninger i klasse 5 framgår også dette.

Klasse 6:

I klasseoverskriften i denne klassen er det lagt til «metallcontainere for lagring eller transport».

I klasse 6 inngår alle safer.

I forklarende bemerkninger framkommer det blant annet også at følgende varer ikke inngår i denne klassen: «elektriske kabler (kl. 9) og ikke-elektriske kabler og tau, ikke av metall (kl. 22); rør som del av sanitære installasjoner (kl.11), fleksible rør, rørledninger og slanger, ikke av metall (kl. 17) og stive rør, ikke av metall (kl. 19); og bur for kjæledyr (kl 21)».

Klasse 10:

Klasseoverskriften i klasse 10 har fått flere tilføyelser: «Behandlings- og støtteanordninger tilpasset funksjonshemmede; massasjeapparater; apparater og hjelpemidler for barnepleie; sexhjelpemidler og sexleketøy».

Klasse 11:

I forklarende bemerkninger i klasse 11 inngår det blant annet at denne klassen spesielt omfatter elektrisk oppvarmede klær.

«Elektrisk oppvarmede sokker» er flyttet fra klasse 9 til klasse 11

Klasse 14:

Omskriving av klasseoverskriften, ikke så stor endring.

I forklarende bemerkninger framgår det at klassen ikke omfatter smartklokker (kl 9) og at den ikke omfatter charms, andre enn for smykker, nøkkelringer og nøkkelkjeder (kl 26).

Klasse 16:

Omskriving av klasseoverskriften, ikke så stor endring.

I forklarende bemerkninger er det lagt til at i klassen inngår esker, deksler og anordninger for å holde eller sikre papir, for eksempel samlemapper, pengeklyper, sjekkhefteomslag, binders, passomslag, utklippsbøker. Det er også lagt til at visse engangsprodukter av papir, for eksempel smekker, lommetørklær og duker av papir inngår i denne klassen.

I forklarende bemerkninger framgår det nå at klassen ikke omfatter undervisningsapparater, for eksempel audiovisuelle undervisningsapparater, gjenopplivingsdukker (kl 9), og lekemodeller (kl. 28).

Klasse 17:

Omskriving av klasseoverskriften, ikke så stor endring.

I forklarende bemerkninger er det lagt til at klassen spesielt omfatter limbånd, andre enn kontorrekvisita og ikke for medisinsk eller husholdningsformål; plastfilm, andre enn for innpakning og emballering, for eksempel blendingsfilmer for vinduer; elastiske tråder og tråder av gummi eller plastikk, ikke for tekstil bruk.

I forklarende bemerkninger framgår det nå at klassen ikke omfatter brannslanger (kl. 9); rør som del av sanitære installasjoner (kl.11), og stive rør av metall (kl. 6) og ikke av metall) kl. 19) og isolasjonsglass for bygging (kl. 19).

Klasse 18:

I klasseoverskriften er det lagt til «halsbånd, lenker og klær for dyr».

Klasse 20:

I klasseoverskriften er det lagt til «beholdere, ikke av metall, for lagring eller transport», jf kl 6.

Klasse 21:

Omskriving av klasseoverskriften, ikke så stor endring.

Bestikk, kjøkkenkniver og andre redskaper for skjæring/kutting vil fortsatt inngå i klasse 8 mens serveringsredskaper er flyttet til klasse 21.

I forklarende bemerkninger er det lagt til at klassen spesielt omfatter «små, hånddrevne kjøkkenredskaper for hakking, maling, pressing og knusing, for eksempel hvitløkspresser, nøtteknekkere og mortere; serveringsredskaper, for eksempel sukkerklyper, isklyper, paispader og øser;». Det er også lagt til at klassen ikke omfatter «bordbestikk (kl. 8);».

I tillegg omfatter klassen ikke «visse varer av glass, porselen og stentøy som er klassifisert i henhold til funksjon eller formål, for eksempel porselen for tannproteser (kl. 5), brilleglass (kl. 9), glassull for isolasjon (kl. 17), keramikkfliser (kl. 19), bygningsglass (kl. 19), glassfiber for tekstile formål (kl. 22)».

Klasse 22:

I klasseoverskriften er det lagt til «markiser av tekstil eller syntetisk materiale».

I forklarende bemerkninger er det lagt til at klassen spesielt omfatter «fiskegarn, hengekøyer, taustiger; ikke-tilpassede kjøretøypresenninger; innpakningsposer av tekstil; animalske fibre og ubearbeidede tekstilfibre, for eksempel dyrehår, kokonger, jute, ubearbeidet eller bearbeidet ull, råsilke».

Det er blant annet lagt til at klassen omfatter ikke «visse nett og bager som er klassifisert i henhold til funksjon eller formål, for eksempel sikkerhetsnett (kl. 9), bagasjenett for kjøretøyer (kl. 12), klesposer for reise (kl. 18), hårnett (kl. 26), golfbager (kl. 28), sportsnett (kl.28); poser for innpakning, ikke av tekstil, som er klassifisert i henhold til materialet de er laget av, for eksempel innpakningsposer av papir eller plast (kl. 16), av gummi (kl. 17), av lær (kl. 18)».

Klasse 24:

I klasseoverskriften er det lagt til «lintøy; gardiner av tekstil eller plast».

Forklarende bemerkninger viser at klassen spesielt omfatter «soveposer, lakenposer og myggnett». De viser også at klassen ikke omfatter «brannsikre gardiner av asbest (kl. 17), bambusgardiner og perleforheng (kl. 20); visse tekstiler og stoffer for spesiell bruk, for eksempel stoffer for bokbinding (kl. 16), isolasjonsstoffer (kl. 17), geotekstiler (kl. 19)».

Klasse 26:

I klasseoverskriften er det lagt til «hårdekorasjoner; kunstig hår».

I forklarende bemerkninger framgår det at klassen blant annet spesielt omfatter «parykker, tupeer og falskt skjegg; hårspenner og hårbånd; charms, andre enn for smykker, nøkkelringer og nøkkelkjeder» og at den ikke omfatter «falske øyenvipper (kl. 3); hårproteser (kl 10); charms for nøkkelringer eller nøkkelkjeder (kl. 14); smykkecharms (kl. 14);».

Klasse 28:

I klasseoverskriften er det lagt til «videospillapparater».

I forklarende bemerkninger framgår det at klassen blant annet spesielt omfatter «underholdnings- og moroartikler, for eksempel, karnevalsmasker, partyhatter, konfetti;» og at den ikke omfatter «visse gymnastikk- og sportsartikler, for eksempel beskyttelseshjelmer, briller og tannbeskyttere (kl 9), skytevåpen for sport (kl 13), gymmatter (kl. 27), så vel som noe jakt- og fiskeutstyr, for eksempel jaktkniver og harpuner (kl. 8), skytevåpen til jakt (kl. 13), fiskegarn (kl. 22), som er klassifisert etter andre funksjoner eller formål».

Klasse 29:

I forklarende bemerkninger framgår det at klassen blant annet spesielt omfatter «preparerte frø som menneskeføde, ikke brukt som smakstilsetninger» og at den ikke omfatter «preparerte frø som smakstilsetning (kl. 30); plantefrø (kl. 31)».

Klasse 30:

I forklarende bemerkninger framgår det at klassen blant annet ikke omfatter «gjær for farmasøytiske formål (kl. 5), gjær for dyr (kl. 31);».

Klasse 31:

I klasseoverskriften er det lagt til «...havbruksprodukter» samt «løk, frøplanter og plantefrø».

I forklarende bemerkninger framgår det at klassen blant annet omfatter «planterestprodukter; ubearbeidede alger; tømmer; ferske sopper og trøfler; dyrestrø, for eksempel aromatisk sand, sandpapir for kjæledyr».

Klasse 35:

Omskriving av tekst i forklarende bemerkninger, ikke så stor endring.

Klasse 42:

I forklarende bemerkninger er følgende tekst lagt til i forhold til hva denne klassen spesielt omfatter: «computertjenester og teknologiske tjenester for sikring av data og personlig og finansiell informasjon og for oppdaging av uberettiget tilgang til data og informasjon;»

Klasse 44:

Omskriving av tekst i forklarende bemerkninger, ikke så stor endring.

Klasse 45:

Omskriving av klasseoverskriften, ikke så stor endring.

I forklarende bemerkninger er følgende tekst lagt til i forhold til hva denne klassen ikke omfatter: «computer- og internettsikkerhetsrådgivning og datakrypteringstjenester (kl. 42);».

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: