IP-strategi for oppstartsbedriften

Lær å forvalte immaterielle verdier på en måte som fører bedriften din mot de store målene.

Kvinne lager en forretningsplan på en transparent wipe-board i et arbeidsfellesskap

Fra det øyeblikket du får en forretningsidé og bestemmer deg for å starte opp, begynner du å skape immaterielle verdier. Dette kan være bedriftens navn, logo, en teknisk løsning på et problem eller utformingen av et nytt produkt.

Altfor mange bedrifter håndterer immaterielle verdier etter innfallsmetoden, og er ikke rettighetene bevisste før de befinner seg i en kostbar konflikt.

Bedriften din har helt sikkert noen forretningsmål, og kanskje ser du etter investorer eller samarbeidspartnere? For å skape tillit og gjøre bedriften din attraktiv, må du kunne dokumentere egne immaterielle verdier og ha orden i kontrakter og avtaler. I dette webinaret lærer du hvordan du bør gå frem for å ta vare på egne verdier og unngår å krenke andres rettigheter.

Sentrale tema 

 • Introduksjon til immaterielle rettigheter og verdier
 • Prinsipper for IP-strategi i oppstartsbedriften
 • Hvordan du kan konvertere rettigheter til kommersielle verdier

For hvem? 

Dette webinaret er for deg som går med en gründer i magen eller allerede er i gang med etablering av egen bedrift, men mangler kunnskap om strategisk forvaltning av immaterielle verdier som patent, varemerke og design. 

Detaljer

 • Gro Katarina Andorsen

  Europeisk patentfullmektig i Nerderiket AS

  Gro er ingeniørgeolog og har 13 års erfaring fra patentbransjen. Hun startet Nerderiket i 2022 med mål om å avmystifisere patent og vise bedrifter hvordan immaterielle verdier angår dem. I sitt daglige arbeid hjelper Gro bedrifter med internopplæring og patentarbeid. 

 • Jakob Haugan

  Jurist i design- og varemerkeavdelingen, i Patentstyret

  Han jobber som saksbehandler i Design- og varemerke i Patentstyret. Jakob er utdannet jurist og har spesialisering innenfor immaterialrett.

 • Patrick Sandahl

  Strategiansvarlig og investeringsdirektør i Investinor AS

  Patrick er transaksjonsansvarlig og medlem av ledergruppen i Investinor. Han kom fra Nordea til Investinor i 2018 og har bred erfaring fra transaksjons- og investeringsvirksomhet etter mer enn 25 år som partner i venturefond, leder av privat investeringsvirksomhet og lederstillinger i nordiske investeringsbanker. Patrick er cand.jur. fra Universitetet i Oslo.