Mann og barn og en barnevogn med en mekanisk anordning

BABLISS - babyvugge med alle rettigheter

Deres suksessfulle babyvugge er beskyttet med patent, varemerke- og designregistrering for å sikre varige konkurransefortrinn og gi tyngde i markedet.

BABLISS AS ble stiftet i 2015 av Ståle Flataker. De holder nå til på Mesh i Oslo.

Om produktet

Sleepytroll Baby Rocker er en babyvugge som får babyer til å sovne raskt og ikke minst å sove lenge. Den har innebygde lyd- og bevegelsessensorer som forsiktig starter å vugge babyen tilbake i søvn når de registrer lyd eller bevegelser. Produktet kan enkelt flyttes mellom barnevogner, bilstoler, babyslynger etc. Sensoren kan justeres for å tilpasses vekt og størrelse på barnevognen, samt barnets bevegelsesmønster og adferd. Sleepytroll kan også brukes manuelt uten å koble til sensorer – da vugger den 40 minutter i ett strekk. 

Produktet ble utviklet etter at gründeren selv fikk en baby som hadde problemer med å sove. Han fikk ideen på en av sine mange trilleturer. Etter fire år med design og testing kunne produktet endelig settes i produksjon, og første Sleepytroll ble solgt i februar 2019. Det er blitt en kjempesuksess, og etter ett år i markedet gikk selskapet i pluss. Gjennom nettbutikken har de tilbudt global shipping fra starten. I dag har de distribusjonsavtaler i Norden, Polen, Tsjekkia, Baltikum, Storbritannia og Tyskland. 

– For oss har det vært viktig å ha kontroll med rettighetene til produktet for å hindre kopiering og beholde vårt konkurransefortrinn.

Ståle Flataker

Gründer og daglig leder, BABLISS AS

Bilde av en mann med en barnevogn i bakgrunnen

Ståle Flataker

Gründer og daglig leder, BABLISS AS

Beskyttet teknologi, navn og design

For Babliss AS er det viktig å beskytte varemerket «Sleepytroll» og teknologien ved patenter. Slik kan selskapet forsvare seg mot kopier og konkurranse. En sterk patentbeskyttelse gir selskapet ekstra tyngde. Den gjør det også mer sannsynlig at konkurransefortrinnet vil vare.

BABLISS har registrert varemerket «Sleepytroll» i Europa, USA, Canada, Kina og i store deler av verden. De har også designregistrert produktet både i Norge og internasjonalt. Så langt har de ikke opplevd kopiering eller at noen har krenket rettighetene deres. 

Selskapet ønsker å beskytte det de kan, og tenker nøye gjennom hva de ønsker å dele av informasjon. De har brukt fullmektigkontoret Protector til å skrive søknader og til håndtering av rettighetene, slik at dette blir gjort profesjonelt og riktig.

Planer fremover

Babliss har stor etterspørselsvekst og har nå rigget for vekst. Anne Gude-Dye er ansatt som salgsdirektør og skal hjelpe med den internasjonale ekspansjonen.

Utviklingen av Sleepytroll og porteføljen er godt i gang. Våren 2022 lanseres adaper for seng, slik at Sleepytroll også kan hjelpe de små med søvn innendørs. I tillegg planlegges flere spennende utviklinger, både for Sleepytropp og tilbehør. 

Lær av andre

Les mer om FJELL^ med unik snøbrettløsning
Person med snøbrett i en snøkledt fjellskråning
  • Kundehistorier
  • Patent
  • Varemerke

FJELL^ med unik snøbrettløsning

Kristina og Kjetil har en genuin interesse for å ferdes ute i fjellene og å kjøre snøbrett. Dette har resultert i selskapet FJELL^ , som utvikler snøbrett og tilbehør. Gründerne ønsket å lage en merkevare med funksjonalitet og uttrykk i fokus. De beskytter merkevaren og den unike løsningen med patent og varemerke.

Publisert 03. mai 2024