Katt som slapper av
Jesperpus er en opptatt pus med egen virksomhet. Foto: Jesperpus

Jesperpus tar vare på verdiene

Det er ikke bare pelsen som skal stelles og reviret som skal passes på. Når du heter Jesperpus og har eget firma, må du også beskytte rettighetene dine. Ikke bare mot nabokattene, men mot langt større trusler langt utenfor pus sine territorier.

Kattene Jesperpus og Kasper er hovedpersonene i virksomheten Jesperpus. De bor i Hedmark sammen med matmor Aina Stormo, som har ansvar for den daglige driften. 

Det startet med at Aina la ut en skivideo med Jesperpus på sosiale medier. Den  gikk viralt og medførte stort engasjement i flere kanaler. Fra starten med små daglige oppdateringer fra dagliglivet til Jesperpus, ble interessen etterhvert så stor at det ble nødvendig å etablere eget firma, Jesperpus AS, for å ta vare på verdiene. Katter er en av de mest brukte søkeordene på nettet, og Jesperpus og Kasper har blitt de mest populære kjæledyrene. Det gjelder ikke bare i Norge, men i store deler av verden.

Jesperpus og Kasper har nå over 100 000 følgere fra hele verden i profiler på Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, Snapchat og på både engelsk og norsk blogg. Der kan følgerne være med på hverdagen til de to kattene, hvor de formidler god dyrevelferd og informasjon om kattehold. De har også satt opp egen nettbutikk med produkter til katter og katteeiere. Der selger de blant annet flere egenproduserte kalenderbøker, og de satser etter hvert mer på egen produktutvikling. 

Time Magazine har kåret Jesperpus til ett av verdens 100 mest innflytelsesrike dyr. Han har vært med på innslag på tv og i radiokanaler rundt i verden, blant annet fra flere av deres skiturer. Høydepunktet i så henseende er bestigning av Galdhøpiggen, som den første katt i verden.

«Vi har opplevd at store utenlandske firmaer bruker vårt navn for å trekke til seg kunder i det norske markedet», forteller Aina Stormo. «Spesielt har vi merket at Jesperpus er blitt misbrukt som søkeord for å få treff i aktuelle søkemotorer på nett. Uten beskyttelse er det nytteløst å forsøke å hindre dette.»

«Spesielt når vi nå satser mer på egen produktutvikling, ser vi at dette er et viktig element for verdiskapningen. Vi vil derfor i arbeidet videre stadig vurdere behovet for mer beskyttelse, også av design».

Jesperpus har tidligere gitt ut 3 bøker på Cappelen Damm Forlag, derav 2 barnebøker. Høsten 2021 kom det ut nok en bok fra Jesperpus, da på eget forlag. «Jesperpus er vårt varemerke, og det riktig å gi ut bok under eget varemerke nå.»  Boken forteller historien om Kasper som ble funnet i en jordhule sammen med sine søsken, og ble «reddet» av en dyrevernorganisasjon før han kom hjem til Jesperpus. Boken forteller hvordan han ble sosialisert med sin nye familie og viser mange av øyeblikkene de to kattene har sammen med familien, både de gøyale og de mer alvorlige.

Les mer om varemerkeregistrering

Les mer om Jesperpus & Kasper: 

På Facebook: https://www.facebook.com/Jesperpus/   
Nettbutikk: https://jesperpus.shop/
Nettside: http://jesperpus.com

 

Les om hvordan andre virksomheter tar vare på verdiene

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: