Før du søker

Før du leverer inn en varemerkesøknad, er det en god idé å sjekke om det finnes like eller lignende varemerker.

Undersøk om andre har registrert et lignende navn eller logo

Det kan hende at du kaster bort både tid og penger på utvikling og bruk, for eksempel ved å trykke opp reklamemateriale, brevark eller lignende. Du kan ikke registrere et varemerke som andre allerede har registrert eller søkt registrert.

I søketjenesten vår finner du alle norske varemerkesøknader og varemerkeregistreringer. Denne søketjenesten er gratis og åpen for alle.

Samtykke

Hvis merket ditt kan forveksles med et annet varemerke, kan det være smart å innehente samtykke.

Vi kan sjekke for deg

Patentstyret utfører raskt og rimelig forundersøkelser for deg og kan også vurdere resultatene. Forundersøkelser er konfidensielle og kan være nyttige uavhengig av om du skal sende inn en søknad om varemerkeregistrering.

 

"Navnesøk": domenenavn, foretaksnavn og varemerke - i ett søk

«Navnesøk» er en søketjeneste som gjør det enkelt for deg å sjekke om både domenenavn, foretaksnavn og varemerke er ledig - alle tre i ett søk.

Registrer gjerne domene først, deretter foretak og varemerke. Rekkefølgen kan ha betydning for å begrense navnekonflikter og navnesnapping.

Navnesøk er et samarbeid mellom Patentstyret, Norid og Brønnøysundregistrene.

Mer om foretaksnavn og domene

  • Foretaksnavn
    Du kan også se på nettsidene til Foretaksregisteret i Brønnøysund for å sjekke om navnet er i bruk som foretaksnavn.
     
  • Domenenavn
    For å se om andre bruker navnet som domenenavn, kan du også sjekke www.norid.no. Norid vedlikeholder den sentrale databasen for alle norske domenenavn under .no-domenet.

Når blir søknaden din offentlig?

Vær oppmerksom på at søknaden og alle dokumenter i saken er offentlig allerede fra søknadsdagen. Det kan ikke holdes hemmelig at det er søkt om registrering av et varemerke. Heller ikke gjengivelsen av varemerket eller opplysninger om søker eller hvilke varer eller tjenester det er søkt registrert for, kan kreves hemmeligholdt.

Har du tenkt å søke om designbeskyttelse, bør du derfor gjøre dette før du søker om varemerkeregistrering, fordi en søknad om varemerke vil være å offentliggjøre designet.

Takk for din tilbakemelding!
Denne siden ble sist endret: