Er varemerket ledig? Sjekk andres rettigheter

Før du leverer inn en varemerkesøknad, er det en god idé å sjekke om varemerket er ledig og om det finnes like eller lignende varemerker.

Har andre registrert et lignende navn eller logo?

Det kan hende at du kaster bort både tid og penger på utvikling og bruk, for eksempel ved å trykke opp reklamemateriale, brevark eller lignende. Du kan ikke registrere et varemerke som andre allerede har registrert eller søkt registrert.

Sjekk Patentstyrets søketjeneste:
Her finner du alle norske varemerkesøknader og varemerkeregistreringer. Denne søketjenesten er gratis og åpen for alle.

«Navnesøk»: domenenavn, foretaksnavn og varemerke - i ett søk

Navnesok.no: enkelt å sjekke om både domenenavn, foretaksnavn og varemerke er ledig - alle tre i ett søk.

Registrer gjerne domene først, deretter foretak og varemerke. Rekkefølgen kan ha betydning for å begrense navnekonflikter og navnesnapping.

Foretaksnavn: Du kan også se på nettsidene til Foretaksregisteret i Brønnøysund for å sjekke om navnet er i bruk som foretaksnavn.

Domenenavn: For å se om andre bruker navnet som domenenavn, kan du også sjekke www.norid.no. Norid vedlikeholder den sentrale databasen for alle norske domenenavn under .no-domenet.

Vi kan sjekke for deg

Patentstyret utfører raskt og rimelig forundersøkelser for deg og kan også vurdere resultatene. Forundersøkelser er konfidensielle og kan være nyttige uavhengig av om du skal sende inn en søknad om varemerkeregistrering.

Samtykke

Hvis merket ditt kan forveksles med et annet varemerke, kan det være smart å innehente samtykke. Les mer om samtykke

Når blir søknaden din offentlig?

Vær oppmerksom på at søknaden og alle dokumenter i saken er offentlig allerede fra søknadsdagen. Det kan ikke holdes hemmelig at det er søkt om registrering av et varemerke. Heller ikke gjengivelsen av varemerket eller opplysninger om søker eller hvilke varer eller tjenester det er søkt registrert for, kan kreves hemmeligholdt.
Les mer om hemmelighold

Har du tenkt å søke om designbeskyttelse, bør du gjøre det før du søker om varemerkeregistrering, fordi en søknad om varemerke vil være det samme som å offentliggjøre designet.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: