Case: Lær av andre

Få innblikk i hvordan norske bedrifter tar vare på verdiene i selskapet og utnytter rettighetene sine.
Hånd med sensor

Lifecares sensor gjør det enklere for diabetespasienter

Lifecare utvikler biosensorer som overvåker blodsukkeret - glukosenivået - hos mennesker med diabetes. Ved å patentere teknologien underbygger de innovasjonskompetansen, får et fortrinn fremfor konkurrentene og kan lettere videreutvikle teknologien.

Mann som trener med vektstang.

Gungnir: patent og varemerke gir større tyngde til vektstengene

Gungnir of Norway er et Oslobasert oppstartsselskap som designer og produserer vektstenger og annet utstyr til styrketrening. Selskapet er mest kjent for en patentert, innebygd lås for sikring av vektskiver. Låsen gjør treningsopplevelsen mer brukervennlig, sikrere og ryddig.

Eksteriør med treverk på veggene.

Kebony satser på patent og bærekraftig treverk

Patentrettigheter har gitt Kebony trygghet og forutsigbarhet mens teknologien ble industrialisert og kommersialisert. Patentrettigheter har også gitt Kebony handlefrihet og redusert risiko ved deltagelse i forsknings- og utviklingsprosjekter i samarbeid med andre aktører.

Bilde av medisinsk utstyr

Amicoat sikrer inntektene gjennom patentering

Amicoat er et bioteknologiselskap som leverer innovative løsninger til sine partnere. Inntektene kommer i form av milepælsbetalinger og lisensinntekter fra produsentene. Med denne forretningsmodellen er det avgjørende at de beskytter teknologien gjennom patenter og varemerker.

Viser produktet som kan klemmes av brukeren

Grasp øker verdien av oppfinnelsen gjennom rettigheter

Grasp er et nytt produkt som skal gjøre det enklere å behandle pasienter med fysiske eller psykiske utfordringer. I tillegg til produktutvikling og nødvendig medisinsk godkjenning, er bedriften opptatt av å sikre produktet med patent, varemerke- og designregistrering.

Bag'in illustrasjonsbilde av mann som pakker hagemøbler inn i en egen presenning med glidelås.

Bag'in: viktig å ha et varemerke folk husker

«Du kommer aldri til å lykkes hvis du ikke tør å få hjelp av andre til å utvikle ideen din.» Gründer Kåre Normann Sekkesæters beste tips er å tørre å snakke om ideen med andre. Han har blant annet fått gode råd fra Patentstyret om hvordan han best kan beskytte produktene sine.

Katt som slapper av

Jesperpus tar vare på verdiene

Det er ikke bare pelsen som skal stelles og reviret som skal passes på. Når du heter Jesperpus og har eget firma, må du også beskytte rettighetene dine. Ikke bare mot nabokattene, men mot langt større trusler langt utenfor pus sine territorier.

Brannmann og drone

En sterk IPR-portefølje avgjørende for at Prox Dynamics fikk internasjonal eiere

Teknologifirmaet Prox Dynamics utviklet verdens minste drone – et superavansert spion-helikopter på 18 gram. For å holde konkurrentene på avstand ble dronen beskyttet med mer enn 15 patenter, flere varemerker og en designregistrering. Den sterke IPR-porteføljen var viktig da selskapet ble kjøpt opp av FLIR Systems AS i 2016.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt