Case: Lær av andre

Få innblikk i hvordan norske bedrifter tar vare på verdiene i selskapet og utnytter rettighetene sine.

Grasp øker verdien av oppfinnelsen gjennom rettigheter

Grasp er et nytt produkt som skal gjøre det enklere å behandle pasienter med fysiske eller psykiske utfordringer. I tillegg til produktutvikling og nødvendig medisinsk godkjenning, er bedriften opptatt av å sikre produktet med patent, varemerke- og designregistrering.

Bag'in: viktig å ha et varemerke folk husker

«Du kommer aldri til å lykkes hvis du ikke tør å få hjelp av andre til å utvikle ideen din.» Gründer Kåre Normann Sekkesæters beste tips er å tørre å snakke om ideen med andre. Han har blant annet fått gode råd fra Patentstyret om hvordan han best kan beskytte produktene sine.

Jesperpus i skisporet

Jesperpus tar vare på verdiene

Det er ikke bare pelsen som skal stelles og reviret som skal passes på. Når du heter Jesperpus og har eget firma, må du også beskytte rettighetene dine. Ikke bare mot nabokattene, men mot langt større trusler langt utenfor pus sine territorier.

En sterk IPR-portefølje avgjørende for at Prox Dynamics fikk internasjonal eiere

Teknologifirmaet Prox Dynamics utviklet verdens minste drone – et superavansert spion-helikopter på 18 gram. For å holde konkurrentene på avstand ble dronen beskyttet med mer enn 15 patenter, flere varemerker og en designregistrering. Den sterke IPR-porteføljen var viktig da selskapet ble kjøpt opp av FLIR Systems AS i 2016.

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt