Tegning som viser flere innovativ prosesser
Illustrasjon: WIPO

Vi markerer World Intellectual Property Day

(21. april 2021): World Intellectual Property Day ble etablert av WIPO for å spre kunnskap om hvordan immaterielle rettigheter (IP) bidrar til innovasjon og kreativitet. Dagen markeres 26. april over hele verden. Årets tema er IP and SMEs: Taking your ideas to market.

Hver bedrift starter med en idé. Alle de millionene av små og mellomstore bedrifter (SMB) som finnes på kloden, startet med en idé som senere fant veien til markedet. Ved å gi ideen næring og oppfinnsomhet, kunnskap og teft, skapes en intellektuell verdi som kan være basis for forretningsutvikling, økonomisk aktivitet og menneskelige fremskritt.

Kreative sinn over hele verden – arkitekter, kunstnere, håndverkere, designere, ingeniører, gründere, forskere, forskere og mange andre – kommer med nye ideer hver dag. Fra kunst til kunstig intelligens, mote til oppdrett, fornybar energi til detaljhandel, TV til turisme og virtuell realitet til videospill, for å nevne noen få.

Du finner mer information om World IP Day på nettsidene til WIPO 

Se videoen om IP-rettigheter i Europa. Den er laget som et samarbeidsprosjekt mellom Det europeiske patentverket (EPO) og EUs varemerke- og designmyndighet (EUIPO).

World IP Day hos Patentstyret

Patentstyret har tidligere hatt et eksternt arrangement for å markere dagen. Dette er ikke mulig i år på grunn av covid-19.  

I år markerer vi derfor dagen på sosiale medier. Følg med på Patentstyrets sosiale medier 26. april for å få historien til en norsk SMB-aktør.

Facebook  |  LinkedIn  |  Instagram Twitter

ASK gård

Vi feirer World IP Day med å fortelle historien om ASK gård, en SMB som har tatt flere beviste valg for å lykkes med ideene sine.

Ask gård ønsker å gjøre norsk spekemat til en internasjonal merkevare. Innpakning, design og et bevisst forhold til registrerte rettigheter er suksesskriterier i tillegg til kvalitet og godt håndverk.

Les mer om ASK gård

og se filmen:

Takk for din tilbakemelding! Ønsker du svar, ring +47 22 38 73 00 og snakk med kundesenteret vårt
Denne siden ble sist endret: